Print deze pagina

Security analist (0,8 - 1,0 fte)


Functie

De Universiteit Utrecht is op zoek naar een Security Analist. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van analyses met de tools van het security-operationsteam van de universiteit. Je werkt met Splunk Enterprise, voor securitymonitoring. En met InsightVM, voor netwerkscanning. Ook komt er nog een nieuwe tool, voor applicatiescanning. Je werkt bij de afdeling Identity & Security Services (ISS).

Wat ga je doen?

 • Je beheert en ontwikkelt technische Splunkqueries. Zoals alerts, dashboard en reports. En indexen en apps. Dit doe je samen met de Splunkbeheerder. Dit onder versiebeheer in GIT.
 • Je beoordeelt alerts in Splunk en beantwoordt vragen van het CERT.
 • Je hebt een ondersteunende rol bij netwerkscanning remediation. Je beheert de netwerkscanning en de tools voor securitymonitoring (patchen van Splunk, InsightVM en accountbeheer).
 • Je beheert de universal forwarders en richt deze in. Dat doe samen met de beheerders van logbronnen.
 • Je levert trendinformatie en rapportages aan de securityspecialisten.
 • Je bent contactpersoon voor externe supportpartijen.

Profiel

Wat neem je mee?

 • Je hebt een relevante hbo of wo opleiding. En kennis over informatiebeveiliging.
 • Je hebt relevante werkervaring. Of je bent een enthousiaste starter met een afgeronde technische security studie.
 • Je bent analytisch sterk.
 • Je bent goed in het uitvoeren van risicoanalyses. Je kan prima prioriteren.
 • Je kan goed omgaan met verschillende vertrouwensniveaus.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed.

Heb je securitycertificeringen zoals CISSP, CEH of OSCP? Dat is mooi meegenomen. Geen must dus, maar een pré. Dat geldt ook voor basiskennis van Splunk, InsightVM, Syslog, IT-netwerken, GIT/versiebeheer, Linux en Windows CLI, Windows Active Directory,Windows eventlogging. Ook is het mooi als je ervaring hebt met incidentmanagement, vulnerabilitymanagement, security monitoring en threat-intelligence. Maar ook dat is geen must.


Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.835,- en maximaal € 4.274,- (schaal 9/10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

Binnen de faculteiten zijn onderzoek en onderwijs de primaire taken. Onze domeinen en diensten zorgen voor de ondersteuning van deze primaire taken. Information Technology Services (ITS) is één van de ondersteunende directies. ITS is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten maken gebruik van de diensten van ITS. Jij gaat werken bij de afdeling Identity & Security Services (ISS).


Aanvullende informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Guido de Bresser, afdelingshoofd Identity & Security Services. Dat kan via g.w.j.debresser@uu.nl of +31 6 30 00 58 54.


Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken telefonisch en online plaatsvinden.

Uiterlijk reageren op 1 juni 2020.


Reageren uiterlijk
14/06/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan