Print this page

Universitair Docent Wiskundedidactiek (0,8 – 1,0 fte)


Job description

Als Universitair Docent (UD) binnen het team wiskunde van het Freudenthal Instituut omvat uw takenpakket onderwijs, onderzoek en ontwikkel- en valorisatietaken. Het onderwijs betreft wiskundecursussen bij U-Talent, in de bachelor wiskunde en  serviceonderwijs binnen de faculteit. Onderzoekstaken betreffen het uitvoeren en begeleiden van vakdidactisch onderzoek passend bij het onderzoeksprogramma. Ontwikkel- en valorisatietaken liggen op het grensvlak van VO en WO. Denk aan het verzorgen van nascholing, bijdragen aan de Wiskunde B-dag en het vormgeven van het Teaching Learning Lab. De exacte functie inhoud wordt in overleg vastgesteld.


Qualifications
  • U heeft een universitaire studie in de wiskunde afgerond en u bent gepromoveerd in de wiskunde;
  • U beschikt over een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in de wiskunde;
  • U heeft werkervaring in voortgezet en/of bachelor en/of master onderwijs dan wel in de lerarenopleiding;
  • U heeft aantoonbare affiniteit met vakdidactisch onderzoek;
  • U heeft affiniteit met ICT in wiskundeonderwijs;
  • U beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze te behalen;
  • U beschikt over uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Offer

Wij bieden een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Het betreft een aanstelling voor een jaar (incl. twee maanden proeftijd) met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid.

Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden wij goede pensioenvoorzieningen, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar Werken bij de Universiteit Utrecht.

Wij bieden een inschaling op basis van ervaring die de kandidaat inbrengt met een minimum van €3.400,- (schaal 11) en van maximum €5.288,- (schaal 12)  bruto per maand, bij een volledige aanstelling (CAO salarispeil 2016).


About the organization

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht is met 3.500 studenten en bijna 2000 medewerkers hét centrum voor bèta-talent in Nederland. Met partners binnen en buiten de faculteit werken we nauw samen aan de belangrijkste thema’s in de natural sciences en de life sciences. Ons onderzoek loopt van puur fundamenteel wetenschappelijk tot en met innovatieve toepassingen. Onze afgestudeerden bereiken zowel in wetenschappelijke als in andere functies topposities in organisaties over de hele wereld. Excellent wetenschappelijk onderwijs en onderzoek zijn altijd het resultaat van de gedrevenheid van individuele toponderzoekers, -docenten en studenten. Daarom draait in onze faculteit alles om de ontplooiingsmogelijkheden van talent. Als u ambitieus bent, vindt u bij ons dus een stimulerende werkomgeving.

Het Freudenthal Instituut (FI) is een toonaangevend bèta-didactisch onderzoeksinstituut in Nederland, en één van de grootste onderzoekscentra op dit gebied in Europa. De missie van het FI is het bevorderen en verdiepen van interesse, kennis en vaardigheden van leerlingen en leraren op het gebied van wiskunde en natuurwetenschappen, en het stimuleren van reflectie op de bètawetenschappen en hun rijke geschiedenis en grondslagen. Naast onderzoek en valorisatie behoort bachelor en master onderwijs op het gebied van Science Education and Communication (SEC) tot de hoofdtaken van het instituut.

In onze Master Science Education and Communication leiden we studenten uit de bètavakken op tot eerstegraads docent of vakdidactisch onderzoeker. Het onderwijs in de lerarenopleidingen en educatieve minor wordt verzorgd in samenwerking binnen de Graduate School of Teaching, waarbij het FI met name de vakdidactische delen van de bèta-lerarenopleidingen verzorgt.

Daarnaast draagt het FI bij aan professionalisering van bèta-docenten en stimuleert het interesse- en talentontwikkeling  van leerlingen in de bètavakken middels het U-talent programma. We beschikken over een goed regionaal scholennetwerk en werken intensief samen met de Hogeschool Utrecht. We dragen bij aan  onderwijsontwikkeling en -innovatie ten behoeve van de schoolvakontwikkeling in het VO als ten behoeve van de bèta-opleidingen van de Universiteit Utrecht.


Additional information

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. P.H.M. Drijvers, email: p.drijvers@uu.nl of telefoon: (030) 253 5668 / 06 43563821.


Apply

Uw sollicitatie dient, naast een motivatie en CV, contactgegevens van ten minste twee referenties te bevatten. U kunt tot 15 februari reageren via onderstaande link.


The application deadline is
14/02/2016
Apply
 
Forward vacancy
 
Top