Locatie
Amsterdam

Omschrijving

Ben jij iemand die wil kunnen zien en beleven wat je ook iedere dag in een excelsheet kunt vangen? Wil jij een mooi verhaal kunnen vertellen op de volgende verjaardag over de reststromen die we inzamelen en wat daarvan wordt teruggewonnen als grondstof of energie? Dan is Renewi op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een:

BUSINESS CONTROLLER 
(Standplaats Amsterdam)

Kennis start met de juiste data en goede analyses. Dat is complex in een bedrijf dat allerlei type reststromen binnen krijgt en daar weer producten van maakt die verkocht worden op een wereldmarkt voor grondstoffen.

Als financieel business partner binnen de regio Randstad Noord ben jij verantwoordelijk voor het financiële inzicht van jouw werkgebied en werk je nauw samen met het financiële regioteam.

Wat ga je doen als Business Controller?

 • Je coördineert en voert de planning en control cyclus uit;
 • Je levert een bijdrage aan organiseert en implementeert de opzet en uitvoering van de administratieve organisatie, interne controle en de financieel-administratieve processen van het aandachtsgebied;
 • Je legt verbanden tussen KPI’s en levert een bijdrage aan de verbetering van het financieel resultaat van het aandachtsgebied;
 • Je vertaalt het beleid naar concrete activiteiten, projecten en vernieuwingen op het gebied van financiële structuur en organiseert en implementeert P&L gedreven verbeterprojecten, controle procedures, financiële en operationele rapportages;
 • Levert, als Finance expert, een bijdrage aan regio en divisie projecten.

Jouw profiel

Als Business Controller binnen Renewi:

 • Heb je een HBO+ werk- en denkniveau;
 • Heb je minstens 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Heb je een goed analytisch vermogen.

Verder:
 • Ben je een echte teamplayer die met diverse niveaus in het bedrijf kan schakelen.
 • Ben je zelfstandig, flexibel, nauwkeurig en leergierig.
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Kun je goed omgaan met strakke deadlines, continu veranderende prioriteiten en kun je goed presteren onder druk. 

Ons aanbod

Waar kom je terecht?

Je komt in een hectische en uitdagende werkomgeving terecht. We zitten midden in een transitie periode van integratie en verandering. Er heerst een open en directe cultuur waarin veel waarde wordt gehecht aan enthousiasme, humor en inzet. Samen met jouw collega’s help jij mee aan onze missie: marktleider zijn op het gebied van waste-to-product. Renewi is een organisatie die constant in beweging is en werkt aan een onderscheidende positie. We willen marktleider blijven en daar hebben we ook jouw talent bij nodig. Je gaat rapporteren aan de Region Controller. 

Hoe maken wij jou blij?

 • Goede pensioenregeling;
 • Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk, hier maken wij graag plannen over;
 • Minimaal 27,5 vakantiedagen;
 • Een internationale en uitdagende werkomgeving die volop in beweging is en waarbinnen je jezelf nog verder kunt ontwikkelen en kunt doorgroeien;
 • We bieden je veel ruimte en vrijheid maar uiteraard word je ook begeleid;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao beroepsgoederenvervoer.
Wie zijn wij?

Nieuw leven geven aan gebruikte materialen. Dat is waar Renewi als beursgenoteerd en leidend waste-to-productbedrijf, met ruim 8.000 medewerkers, elke dag aan werkt. Met een jaaromzet van een kleine 2 miljard en een groot netwerk in de Benelux met bijna 200 vestigingen (hoofdkantoor in de UK), verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika, zijn we altijd dicht bij onze klanten. We bieden oplossingen voor een aantal van de belangrijkste milieuvraagstukken van vandaag: het verminderen van afval en het leveren van recyclingoplossingen om onnodig gebruik van eindige natuurlijke bronnen te voorkomen.

Voor ons is afval een manier van denken, een kans. Met onze jarenlange kennis, ervaring en brede aanbod aan diensten, bieden we voor ieder afvalvraagstuk een duurzame, pragmatische oplossing. We recyclen afval weer tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen.

Het resultaat van ons werk? Minder afval, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo werken we aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat.

Wist je dat… 

 • Wij jaarlijks een CO2-reductie realiseren die vergelijkbaar is met de uitstoot die Amsterdam in twee maanden tijd produceert?
 • Wij voor meer dan 150.000 klanten en 2 miljoen huishoudens nieuw leven geven aan verschillende afvalstromen?

Zin om het samen met ons aan te pakken?

Neem voor meer informatie contact op met Lisette van de Sande, HR Business Partner, via 040-7514000. Wil je meteen solliciteren? Reageer dan direct door je cv en motivatie te uploaden via onderstaande solliciteerbutton. Is deze functie niet de jouwe, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Doorgroei binnen Renewi vinden we belangrijk. Daarom verschijnt deze vacature tegelijkertijd intern en extern en gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

Naast doorgroei vinden we gelijke kansen ook belangrijk. Daarom nodigen wij kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt die voldoen aan de functie-eisen ook uit te reageren.

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature in eigen beheer uit. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dus niet op prijs gesteld en hierop wordt ook niet gereageerd.

Solliciteer direct
 
Bovenaan