Print deze pagina

Sectormanager Collectie Diensten (0,8 - 1,0 fte)


Functie

De rol van de Universiteitsbibliotheek (UB) is flink in beweging. Enerzijds kan de traditionele dienstverlening rondom de indrukwekkende en omvangrijke Utrechtse bibliotheekcollectie nog niet gemist worden. Tegelijk ontwikkelen we in hoog tempo nieuwe diensten om digitale, op open science gerichte werkwijzen in de wetenschap te ondersteunen.

Voor de sector Collectie Diensten zoeken we een verbindend manager die mede vorm geeft aan de veranderende rol van de bibliotheek voor haar klanten. U helpt samen met de collega’s de juiste balans te vinden tussen enerzijds het waarborgen van de continuïteit van de dienstverlening en anderzijds ruimte creëren voor vernieuwing. De opdracht voor de komende beleidsperiode is om de veranderende rol van de bibliotheek te vertalen naar doorontwikkeling van de dienstverlening en taken binnen de sector Collectie Diensten. Als lid van het directieteam van de UB draagt u daarnaast bij aan de beleidsontwikkeling ten behoeve van de hele organisatie.


Alle staftaken van de UB vallen hiërarchisch onder de directeur. De dagelijkse leiding van de staftaken wordt verdeeld onder de sectormanagers. De sectormanager Collectie Diensten zal ook optreden als dagelijks leidinggevende van één of meer staftaken.


Taken van de sectormanager Collectie Diensten:

 • u bent verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, -uitvoering en -evaluatie binnen de sector Collectie Diensten;
 • u geeft op inspirerende wijze leiding aan de afdelingen en medewerkers binnen de eigen sector en zoekt nadrukkelijk de samenwerking met de collega’s en werkzaamheden van de andere sectoren;
 • u stuurt op voortdurende verbetering van de dienstverlening en organisatie van de taken;
 • u bent een teamplayer binnen het 4-koppige directieteam van de Universiteitsbibliotheek en draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van de strategie van de Universiteitsbibliotheek;
 • u verzorgt de dagelijkse leiding van één of meer staftaken;
 • u vertegenwoordigt de Universiteitsbibliotheek binnen en buiten de Universiteit Utrecht.

Profiel

Wij zoeken voor deze functie een ervaren manager die enthousiast wordt van het werken met een prachtige, eeuwenoude wetenschappelijke bibliotheekcollectie. Een collega die ervaring meebrengt uit eerdere functies met sterk veranderende werkterreinen. Een leidinggevende die gewend is samen met zijn/haar teams mogelijkheden te zoeken voor verbetering en vernieuwing.

Deze functie vraagt om een netwerker met een klantgerichte instelling en met goed ontwikkelde competenties zoals: verbindend leiderschap, overtuigingskracht, samenwerken, organisatiesensitiviteit en sturen op resultaat.

De ideale kandidaat heeft:

 • academisch werk- en denkniveau (MA-diploma);
 • aantoonbare leidinggevende ervaring bij voorkeur in een hoger onderwijs omgeving of kennisorganisatie opgedaan (minimaal 5 jaar);
 • affiniteit met het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening, metadatering en collectiebeheer strekt tot aanbeveling;
 • ervaring met Lean werken in de rol van leidinggevende als methodiek voor continu verbeteren of de bereidheid hierin een opleiding te volgen.


Aanbod

Wij bieden een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van één jaar, met – bij gebleken geschiktheid – uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. Het salaris - afhankelijk van uw opleiding en ervaring - bedraagt minimaal € 5.039,- en maximaal € 6.133,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop en mobiele telefoon, de keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen. De organisatie is met kleine en grote veranderingen steeds in beweging.

De sector Collectie Diensten is één van de 3 sectoren binnen de bibliotheekorganisatie en bestaat uit 2 afdelingen met 3 afdelingshoofden en totaal ca. 55 fte. Het doel van de sector Collectie Diensten is het faciliteren van de duurzame toegang tot  wetenschappelijke kennis ten behoeve van onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Utrecht. Het werkterrein van de sector Collectie Diensten beslaat het beheer, de ontsluiting en acquisitie van de digitale en fysieke bibliotheekcollectie, waaronder ook oude en bijzondere materialen. De werkzaamheden van de sector worden voortdurend aangepast aan de verdergaande digitalisering van wetenschappelijke informatie. Ook de ontwikkeling van open science werkwijzen heeft invloed op de taken van de sector.
De taken van de sector Collectie Diensten omvatten:
 • beheren, vindbaar maken en beschikbaar stellen van of toegang bieden tot de bibliotheekcollecties;
 • digitaliseren van onderdelen van de bibliotheekcollectie, o.m. in landelijk verband;
 • metadateren van de digitale en fysieke bibliotheekcollecties op basis van internationale systemen en regelgeving;
 • het voortdurend verbeteren van de dienstverlening en organisatie van de taken.

Aanvullende informatie
U kunt de documenten met het uitgebreide functieprofiel opvragen bij het secretariaat van de Universiteitsbibliotheek via Library.Secretariaat@uu.nl. Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Anja Smit, Bibliothecaris UU, via 030 - 253 6400.

Solliciteren

Stuur uw sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 29 maart 2019 t.a.v. mevrouw H. P. A. Smit via onderstaande sollicitatieknop. De eerste selectiegesprekken zullen in de week van 8 april worden gepland. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


Reageren uiterlijk
29/03/2019
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan