Print deze pagina

Informatieanalist onderwijs (0,8 - 1,0 fte)


Functie
Wil jij helpen om ons onderwijs optimaal te ondersteunen met IT? Ben jij de schakel tussen onze faculteiten en IT? Dan is deze functie als informatieanalist onderwijs iets voor jou!

Onderwijs verzorgen is een primaire taak van de Universiteit Utrecht. De afdeling Education Services van de directie Information and Technology Services (ITS) ondersteunt het onderwijs en onderwijsondersteunende processen met IT diensten en applicaties.

Voor deze afdeling zoeken wij een informatieanalist onderwijs die de schakel vormt tussen de universitaire beleidsafdeling, de faculteiten en de IT organisatie. Jouw doel is om interne en externe ontwikkelingen vanuit de faculteiten en onderwijsbeleid te analyseren en te zorgen voor een adequate IT ondersteuning van onderwijsprocessen, zoals onderwijsuitvoering en toetsing. Je weet IT ontwikkelingen over te brengen en succesvol te laten landen bij de faculteiten. Taken Als informatieanalist heb je een adviserende taak in onderwijsprojecten en ben je aanspreekpunt voor de functioneel beheerders van onderwijsapplicaties voor vraagstukken rondom security, privacy, systeemintegraties, etc. Je betrekt op het juiste moment vertegenwoordigers van de verschillende disciplines binnen en buiten de IT organisatie in het proces, zoals functioneel en technisch beheer, inkoop, architectuur, security en leveranciers. Je signaleert IT trends en legt deze actief aan de business voor. Daarnaast heb je als informatieanalist contact met facultaire contactpersonen Onderwijs en IT en beleidsmakers en je kent hun informatiebehoeftes. Je analyseert complexe informatievraagstukken, stelt hiervoor advies op en doet vanuit jouw expertise aanbevelingen aan de business. Ook participeer je in aanbestedingsprojecten als inhoudelijk deskundige en stel je, samen met de business en de inkooporganisatie, aanbestedingsstukken op.

Profiel
Wij zijn op zoek naar iemand met:
 • academisch werk- en denkniveau;
 • minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • ervaring met het adviseren over complexe informatievraagstukken;
 • kennis van en ervaring met het hoger onderwijsdomein (HORA), onderwijs (ondersteunende) processen en de IT aspecten daarvan is een pré;
 • kennis van gangbare IT organisatiemodellen zoals BiSL en ITIL;
 • een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
Competenties
 • Je bent in staat om onderwijs en IT te verbinden.
 • Je bent organisatiesensitief.
 • Je bent ondernemend, zelfstandig en in staat om tijdig knelpunten te signaleren op het gebied van informatievoorziening.
 • Je draagt proactief bij aan oplossingen en weet vernieuwende voorstellen te brengen.
 • Je bent analytisch sterk, in staat om complexe problemen te vertalen naar concrete en uitvoerbare oplossingsrichtingen en deze over te brengen op de verschillende betrokkenen.
 • Je kan helder en begrijpelijk communiceren.

Aanbod

We bieden een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren (0,8 - 1,0 fte). Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Binnen de faculteiten zijn onderzoek en onderwijs de primaire taken. Binnen domeinen en diensten is de ondersteuning van deze primaire taken vormgegeven.

Information Technology Services (ITS) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de gehele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten nemen diensten van ITS af.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Kemps, department manager Education Services, via tel. (030) 253 72 61 of e-mail e.t.m.kemps@uu.nl.


Solliciteren
Stuur jouw sollicitatie, voorzien van cv en motivatiebrief, toe via onderstaande sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk
19/04/2019
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan