Print deze pagina

Adviseur dataloket (0,8 - 1,0 fte)


Functie
De Universiteit Utrecht is op zoek naar een ervaren adviseur en projectmanager voor een nieuw op te zetten dataloket. Jij bent een topper op het gebied van datagovernance. Een pionier die het leuk vindt om een dataloket op te zetten en in te richten. Dat geldt ook voor de registers en de processen daaromheen. Als het over data gaat, dan ben jij de onmisbare schakel tussen IT-teams, Privacy Officers, architecten, projectleiders en dataverantwoordelijken.

Als adviseur en projectmanager dataloket werk je bij de afdeling Business Intelligence, Integration & Online Services (BIOS). BIOS ondersteunt de domeinen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering met IT-diensten en -applicaties. De afdeling is onderdeel van de directie Information and Technology Services (ITS).

Wat ga je doen?
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van een dataloket met bijbehorend dataregister, metadatering en autorisatiestructuur. Je zet de plannen op papier, je stemt ze af en je voert ze uit.
 • Je vertaalt het datagovernancebeleid naar een goed werkbare datamanagement inrichting. Daarbij heb je oog voor de rollen, processen, ondersteuning, beschikbare tooling etc. Ook doe je verbetervoorstellen over ontbrekend of niet goed werkend beleid.
 • Je adviseert en ondersteunt verschillende business- en IT-domeinen over het inrichten en uitvoeren van hun datamanagementverantwoordelijkheden.
 • Je zorgt voor een uniforme, efficiënte en effectieve werkwijze en goede afstemming en samenwerking tussen domeinen.
 • Je begeleidt klanten bij concrete data- of informatievragen. Bijvoorbeeld als het gaat om nieuwe koppelingen via het integratieplatform. Of om het ontsluiten van nieuwe bronnen richting het datawarehouse. Jij zorgt ervoor dat alle facetten en stakeholders aangesloten zijn volgens het datagovernancebeleid.
 • Je zorgt ervoor dat de samenwerking op het gebied van ‘data’ soepel verloopt. Jij bent de verbindende schakel tussen de verschillende domeinen en organisatieonderdelen. En je bewaakt de kaders. Jij bent onze datamanagementambassadeur.

Profiel
Wat breng je mee?
 • Je hebt een hbo- of academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt minstens drie jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als Data Steward.
 • Je hebt kennis van datamanagement en datagovernance. Je bent conceptueel en beleidsmatig sterk.
 • Je hebt ervaring met het uitwerken en implementeren van beleid.
 • Heb je ervaring met het DAMA DM-BOK framework? Dat is een pré.
 • Je kunt goed communiceren in het Nederlands en Engels. Je communiceert helder en begrijpelijk.
 • Je maakt gemakkelijk contact. Je werkt samen met projectleiders, beleidsmakers, architecten, IT’ers, en met Privacy Officers en dataverantwoordelijken.
 • Je begrijpt de dynamiek en complexiteit van een grote organisatie. Je weet daarin soepel je weg te vinden.
 • Je bent zelfstandig en proactief.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.836,- en maximaal € 5.211,- (schaal 10 of 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten. 


De directie ITS  is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Hier krijg je een indruk van werken bij ITS. Een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Natuurlijk kun je flexibel werken. Information and Technology Services bestaat uit negen multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Veroniek Blommaert (afdelingshoofd BIOS), via v.e.m.blommaert-verwer@uu.nl.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Reageren uiterlijk
07/12/2021
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan