Print deze pagina

DevOps Engineer / technisch applicatiebeheerder (0,8 - 1,0 fte)


Functie
Heb je ervaring met research data management en IT? De Universiteit Utrecht zoekt een DevOps Engineer/technisch applicatiebeheerder, die zich richt op de applicatie Yoda. Yoda is een Research Data Managementdienst, ontwikkeld door de Universiteit Utrecht. Het maakt het voor onderzoekers mogelijk om op een veilige manier grote hoeveelheden onderzoeksdata te delen, publiceren en preserveren gedurende het onderzoeksproject.

Wat ga je doen?
Je zorgt voor een goede beschikbaarheid van het Yoda platform, waaronder:
 • het monitoren en beheren van verschillende applicatie-omgevingen, gebouwd bovenop Linux, iRODS, Apache en PostgreSQL;
 • het verbeteren van de schaalbaarheid van de infrastructuur ten behoeve van grote datasets;
 • het ontwikkelen van scripting om het beheer en onderhoud verregaand te automatiseren;
 • het continu verbeteren van de DTAP omgevingen;
 • het onderhouden van back-ups;
 • het maken en onderhouden van systeemdocumentatie;
 • het ondersteunen van onderzoekers bij het beheren van hun data.

Je werkt samen met softwareontwikkelaars en je bent de schakel tussen de infrastructuurleveranciers, zowel intern als extern. Daarnaast denk je actief mee over de doorontwikkeling van onze systemen.

Profiel
Wat breng je mee?
 • Je hebt ervaring als technisch applicatiebeheerder, systeembeheerder of DevOps-engineer.
 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met research data management en/of digitale onderzoekinfrastructuren.
 • Je hebt ruime ervaring met Linux, in het bijzonder CentOS/RHEL of Debian/Ubuntu, shell scripting en versiebeheer (Git).
 • Je kent PostgreSQL of een vergelijkbare database.
 • Je hebt ervaring met Ansible, of vergelijkbare software voor configuratiemanagement.
 • Je hebt ruime ervaring met Python en SQL.
 • Ervaring met iRODS, Ansible, Apache en/of Git is een plus.
 • Ervaring met 'object storage' is een plus.
 • Je bent zorgvuldig in je werk.

Aanbod

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie ITS  is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Hier krijg je een indruk van werken bij ITS. Een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Natuurlijk kun je flexibel werken. Information and Technology Services bestaat uit negen multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Frank Heere (Department Manager Research & Data Management Services), via f.h.heere@uu.nl of 06 26 73 28 43.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Reageren uiterlijk
12/12/2021
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan