Print deze pagina

Tester (1,0 fte)

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een zeer divers IT-landschap? Staat kwaliteit bij jou ook op de eerste plaats? En schakel jij gemakkelijk tussen business en IT? Dan ben jij de tester die bij ons past!

Wat ga je doen?
Bij Test & Quality Services (TQS) zijn we op zoek naar een ervaren testprofessional die zelfstandig projecten aanpakt en zorgt voor resultaat vanuit structuur. Op deze projecten ben je van begin tot eind betrokken. Als Tester stel je teststrategieën en -plannen op. Je ondersteunt bij het opstellen en reviewen van acceptatiecriteria en requirements. Je voert de testen uit, zowel technisch als functioneel en je begeleid gebruikersacceptatietesten. Je registreert en beheert bevindingen in Jira en rapporteert en adviseert over de kwaliteit. 

De testen voer je uit voor verschillende soorten systemen, applicaties en configuraties. Testautomation is onderdeel van je skillset als tester. Je bent altijd op zoek naar automation-mogelijkheden en je kunt deze inzetten binnen jouw projecten.

De projecten waarbij je betrokken bent, zijn traditioneel en Agile. Het IT-landschap binnen de Universiteit Utrecht is zeer gevarieerd. Van onderwijs tot onderzoek en van mobile tot desktop. Dit zorgt voor een grote variëteit in je werkzaamheden. Je bent continu bezig met het verder optimaliseren van de kwaliteit van de op te leveren producten en diensten vanuit Test & Quality Services binnen de universiteit.

Profiel
Wat neem je mee?
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding.
 • Minstens 2 jaar ervaring met testen.
 • Je hebt ervaring met testmethodieken zoals TMap, ISTQB en/of SmarTEST en bent hier in gecertificeerd.
 • Je hebt ervaring met werken binnen agile teams (Scrum of Lean) en je bent hier ook in gecertifieerd.
 • Je bent in staat om zeer verschillende systemen, applicaties en projecten te testen (o.a. web en desktop. SAP testervaring is een pré).
 • Je hebt ervaring met het opzetten en begeleiden van gebruikersacceptatietesten.
 • Je hebt ervaring met diverse test automation tooling, zoals Tricentis TOSCA.
 • Je bent technisch onderlegd en je ziet het opzetten en inrichten van testautomatisering voor een project als een mooie uitdaging.
 • Je hebt ervaring met bevindingenbeheertools. Jira is een pré.
 • Ervaring bij een onderwijsinstelling en/of overheid is een pré.
 • Recente opleiding en regelmatige deelname aan conferenties binnen het vakgebied zijn een must, je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt die overbrengen op onze organisatie.
Wie ben jij?
 • Je communiceert gemakkelijk en hebt een klantgerichte houding.
 • Je kan in ieder geval goed communiceren in Nederlands en Engels.
 • In je werk ben je proactief, accuraat en zelfstandig. Op een initiatiefrijke, analytische en inventieve manier kom jij tot goede resultaten, binnen de planning.
 • Je kunt multidisciplinair werken en je bent in staat diverse werkzaamheden afwisselend en naast elkaar uit te voeren.
 • Je vindt het leuk om van begin tot einde bij een project betrokken te zijn.
 • Je beschikt over een echte Agile mindset. Je functioneert binnen teams die daarin al vergevorderd zijn en binnen teams die daarbij nog hulp kunnen gebruiken.

Aanbod
Het betreft een aanstelling van 1,0 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 3.098,- en maximaal € 4.257,- (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie ITS  is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Natuurlijk kun je flexibel werken. Information and Technology Services bestaat uit dertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

Jij gaat werken bij de afdeling Test & Quality Services (TQS). TQS is een ambitieuze en creatieve afdeling waarbinnen innovatie en ontwikkeling zeer belangrijk zijn. TQS biedt de volgende services: Testing, Test Coordination, Automation & Tooling, UX & Usability, Business Analysis & Requirements Engineering, Product & Process Quality Assurance en Agile. TQS levert diensten aan alle IT-afdelingen, directies en faculteiten.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Alice van Leussen (Department Manager Test & Quality Services), via a.vanleussen@uu.nl of (06) 34 53 66 42.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. 
Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk
31/08/2022
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan