Print deze pagina

Video editor/ motion designer (0,8 - 1,0 fte)

Professionele videocontent wordt steeds belangrijker voor de universiteit. Om de afdeling Audiovisueel & Mediaproducties te versterken zoeken we een: Video editor/motion designer.

Onze projecten gaan alle kanten op: van promo's en explainers tot portretten, onderzoeksverhalen en socials. De universiteit bestrijkt het hele wetenschappelijke spectrum, daarnaast hechten we veel waarde aan bijvoorbeeld duurzaamheid, inclusiviteit en contact met de samenleving. De verschillende onderwerpen, doelen en doelgroepen zorgen dus dat je werk heel gevarieerd is.

Met jouw blik, kennis en enthousiasme til je de video's naar een hoger niveau. Soms ga je zelfstandig met de gehele montage aan de slag, soms pak je een ruwe edit op en werk je die strak af qua timing, kleuren en audio. Vaak komt er motion design bij kijken; dat kan uiteenlopen van het toevoegen van graphics tot een geanimeerde video.

Vanaf ons kantoor op het Utrecht Science Park werk je nauw samen met je collega's van team Mediaproducties. Er is een informele sfeer met veel ruimte voor je creativiteit en initiatieven. Je denkt vaak al vanaf de conceptfase van een productie mee zodat alles mooi op elkaar afgestemd wordt. Zo kan je echt een stempel op het eindresultaat drukken.

Profiel
Jouw profiel
 • Je bent gespecialiseerd in postproductie en daar ligt je passie.
 • Je hebt minstens drie jaar relevante werkervaring.
 • Je denkt en werkt op hbo-niveau.
 • Je kan je zowel in het Nederlands als Engels goed redden.
 • Je kent Premiere Pro en After Effects van binnen en buiten. Kennis van andere relevante software binnen Adobe CC is een pre.
 • Je gevoel voor ritme, timing en de juiste toon is sterk.
 • Je zorgt voor een nauwkeurige afwerking - inclusief color grading en audionabewerking.
 • Je kan live action goed verrijken met motion design en animaties.
 • Je hebt een oog voor vormgeving, waar kennis van graphic design een pre is.
 • Je verkent nieuwe vormen en technieken graag en maakt ze je snel eigen.
 • Je vindt het leuk om inhoudelijk mee te denken over het verhaal.
 • Je hebt affiniteit met wat er bij de universiteit gebeurt en waar de universiteit voor staat.

Aanbod
Het betreft een aanstelling van 0,8 - 1,0 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.818,- en maximaal € 3.764,- (schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.
Sinds 1 augustus 2020 is het terrein van de universiteit helemaal rookvrij.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Facilitair Service Centrum (FSC) levert servicegerichte en duurzame facilitaire dienstverlening aan de medewerkers, studenten en bezoekers van de universiteit. De behoeften vanuit het onderwijs, onderzoek en de patiëntenzorg zijn hierbij leidend. Het FSC is dynamisch. Ongeveer driehonderd medewerkers zorgen voor een continu veilige en comfortabele werk-, studie- en onderzoeksomgeving. Het FSC hecht grote waarde aan duurzaamheid in de uitvoering van de diensten en de eigen bedrijfsvoering.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Roshni Dokkum/Gido van den Hengel (Video content creator/ coördinator mediaproducties), via FSC.MP@uu.nl.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.
Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.
Graag met een link naar relevant portfoliomateriaal, en daarbij vermeld wat jouw rol was.

Reageren uiterlijk
05/08/2022
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan