Print deze pagina

Contentspecialist (0,8 - 1,0 fte)


Functie
Ben jij de online expert die de juiste groep bezoekers weet te bereiken en in beweging brengt? Word je blij van alles wat met online content en communicatie te maken heeft? Wil je bijdragen aan de reputatie en identiteit van onze mooie universiteit? En werken in een gezellig ambitieus team met professionals waarin jij je verder kan ontwikkelen? Dan zijn we op zoek naar jou: een veelzijdige online collega die de content zo organiseert dat de bezoeker erover nadenkt, terugkeert en overgaat tot actie.

Je wordt onderdeel van de afdeling Corporate Affairs binnen de directie Communicatie & Marketing. Wij geloven in ‘hoe minder content, hoe beter’ en dat je met betekenisvolle content kunt bijdragen aan een waardevolle online gebruikerservaring en de reputatie van de universiteit. We zien ook dat de veelzijdigheid van onze organisatie dit niet altijd tot een makkelijke opdracht maakt maar wel tot een heel dankbare en zinvolle taak. Samen met onze facultaire collega’s zetten wij ons gemotiveerd in om betrouwbare en inspirerende content te bieden die past bij de Universiteit Utrecht.

Profiel
Je bent (mede)verantwoordelijk voor de optimalisatie van de content op diverse online kanalen, waaronder de website en nieuwsbrieven. Je bent een ster in het schrijven, redigeren, structureren, opmaken en beheren van online communicatie. En werkt hierbij graag vanuit een goede onderbouwing uit bijvoorbeeld een analyse van data en gebruikerstaken.

Wat ga je doen? Op een rijtje:
 • meedenken over het bereiken van de gewenste doelgroepen;
 • het maken of ondersteunen van bijbehorende goede online content en communicatie;
 • het beoordelen en verbeteren van bestaande online content, conform de vastgelegde redactionele kaders en formules;
 • het (beargumenteerd) overtuigen van collega’s van optimale online oplossingen;
 • het (zelfstandig) uitvoeren van data- en gebruikersanalyses;
 • het ondersteunen van collega’s bij het opmaken van webteksten en nieuwsbrieven;
 • het delen en overbrengen van je online kennis, bijvoorbeeld via trainingen of het maken van een handleiding.

Wie ben jij?
Met jouw enthousiasme en kennis behaal je mooie resultaten op onze online kanalen en weet je anderen mee te krijgen om hun webteksten of nieuwsbrief te optimaliseren. Je functioneert zelfstandig en goed binnen een teamverband in (grote en kleine) communicatieprojecten en informatievragen. Je weet daarnaast een organisatie- en site(structuur) te doorgronden en de principes van effectieve webteksten, webrichtlijnen en SEO in de praktijk te brengen.

Daarnaast:
 • ben je analytisch ingesteld en resultaatgericht;
 • ben je creatief en visueel sterk;
 • heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van marketing/communicatie/journalistiek en 3 jaar ervaring als webredacteur;
 • beschik je over uitstekende schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • heb je ervaring met schrijven voor het web (SEO), fotobewerkingsprogramma’s, analysetools en/of contentmanagementsystemen.

Aanbod

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.835,- en maximaal € 4.274,- (schaal 9/10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


Binnen de directie is de afdeling Corporate Affairs verantwoordelijk voor de corporate communicatie, media relaties en het reputatie- en merkbeleid.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Jeroen Jongeling (hoofd Corporate Affairs), via j.p.jongeling@uu.nl of 06 14 72 75 55.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.


Reageren uiterlijk
10/06/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan