Print deze pagina

Hoofd Corporate Affairs (0,8 - 1,0 fte)


Functie
Ben jij een kei in reputatie en relatie? Wil je bouwen aan een sterk merk? En wil je aandacht creëren voor de cruciale rol van de universiteit in maatschappelijke transities? De directie Communicatie & Marketing zoekt een afdelingshoofd voor het team Corporate Affairs, een uitdagende functie voor een ervaren en daadkrachtige manager. Belangrijk speerpunt is het versterken van de internationale reputatie van de Universiteit Utrecht. We zoeken iemand met passie voor het vak. Een professional die de koers uitzet én koers houdt, samen met het team. Bij deze functie past een leidinggevende met ruime ervaring in het positioneren van een instituut in een complex, internationaal krachtenveld. We zoeken iemand die zich soepel beweegt in een grote organisatie; een bruisende gemeenschap van ambitieuze studenten en eigenzinnige collega’s. In een eerdere rol heb je je intensief beziggehouden met reputatiemanagement. 

Als Hoofd Corporate Affairs ben je lid van het MT Communicatie & Marketing. Dit MT bestaat uit vijf leden (inclusief de directeur C&M). De directie heeft ambitie en energie. De komende jaren ligt het accent op het versterken van de interne community en de internationale naam van de universiteit. Binnen de Universiteit Utrecht vormt het aanstaande Strategisch Plan 2020-2025 de strategische fundering. Eén van de ambitieuze doelen is het versterken van de (internationale) reputatie van de universiteit. Trekker is het team Corporate Affairs, onderdeel van de stafdirectie Communicatie & Marketing. Het team Corporate Affairs werkt samen met de teams Communicatie & Marketing van zeven faculteiten om tot een gezamenlijke koers te komen.  Ook werkt het team nauw samen met de communicatieadviseurs van onze vier strategische onderzoeksthema’s en met andere beleidsdirecties, zoals Student, Onderwijs & Onderzoek, HR en ICT.

Wat ga je doen?
 • Je draagt aantoonbaar bij aan een herkenbaar en zichtbaar profiel voor de Universiteit Utrecht. Je bouwt aan een sterke, internationale reputatie. Dat doe je samen met de zeven faculteiten op basis van een samenhangende, concrete aanpak, in lijn met de universitaire strategie.
 • Jouw aanpak brengt ons innovatieve en vernieuwende ideeën. Je inspireert ons met je visie op reputatie, internationaal merkenbouwen en digitale branding. Je bent een kennisdeler.
 • Je geeft leiding aan een team van 20 medewerkers. Zij  werken aan corporate communicatie, mediarelaties en het reputatie- en merkbeleid van de universiteit.
 • Jij staat - en gaat - voor teamwerk. Verbinding staat bij jou voorop. Jullie gezamenlijke doel is leidend. Je versterkt de samenhang binnen en buiten het team. En je draagt daar concreet aan bij. Bijvoorbeeld door regelmatig de newsroom te leiden als inspirerend ‘hoofdredacteur’. Of door je licht op te steken bij de faculteiten.
 • Samen met de collega’s in het managementteam bouw je aan de toekomst van de directie C&M.
 • Netwerken doe je met veel plezier. Relaties bouwen is jouw tweede natuur.

Profiel
Wat breng je mee?
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als manager of leidinggevende binnen een grote, complexe organisatie en kunt bij uitstek goed richting geven en prioriteren.
 • Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je beweegt je daar soepel.
 • Jij hebt je sporen verdiend in het corporate affairs vakgebied. Je kunt voorbeelden geven van organisaties waar je een succesvolle (internationale) reputatieverandering hebt gerealiseerd.
 • Je bent een verbindende en faciliterende manager, met aandacht voor je teamleden. Je streeft naar een optimale samenhang in het team. Op basis van ieders kwaliteiten smeed je de rollen en werkzaamheden tot een geheel. Daarbij geef je teamleden de ruimte om plannen te realiseren.
 • Je bent proactief en hebt scherp strategisch inzicht. Je laat je niet verrassen. Je bent goed in koers bepalen, koers houden en bijsturen waar nodig.
 • Je bent een gewaardeerd sparringpartner, die soepel verbinding maakt met stakeholders binnen en buiten de universiteit. Je voelt je thuis in bestuurskamers, bij topwetenschappers, senior beleidmakers en faculteiten. Je hebt een goede antenne voor mogelijk uiteenlopende belangen.
 • Je bent energiek en nieuwsgierig. Je staat open voor alle aanwezige kennis, ervaring en gedrevenheid binnen de universiteit.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Aanbod

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.190,- en maximaal € 6.317,- (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie Communicatie & Marketing (C&M) ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten en diensten bij het ontwikkelen en implementeren van beleid rondom de communicatie en onderwijsmarketing van de universiteit. Strategie, beleid en uitvoering komen samen bij C&M. De directie voert de regie over het communicatie- en marketingbeleid van de universiteit en stelt dit in nauwe samenwerking met de faculteiten periodiek bij. Ook ontplooit C&M nieuwe initiatieven op universitair en facultair niveau. De directie C&M bestaat uit vier clusters.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Mourits (directeur Communications & Marketing) via m.mourits@uu.nl of 06 30 96 00 40.

De eerste ronde gesprekken is gepland op donderdag 8 oktober (tussen 10.00 en 13.00 uur) en vrijdag 9 oktober (tussen 09.00-13.00 uur). Ronde 2 volgt in de week van 12 oktober. 

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren uiterlijk
27/09/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan