Print deze pagina

Exchange beheerder (0,8 - 1,0 fte)


Functie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Exchange beheerder die verantwoordelijk is voor onze Exchange omgeving, samen met een collegabeheerder. De Universiteit Utrecht heeft een hybride Exchange omgeving die bestaat uit Exchange Online en Exchange 2019. Jij zorgt voor het dagelijks beheer. Ook draag je bij aan verschillende Exchangeprojecten. Je werkt nauw samen met de collega’s van het Office 365-team en met onze architecten. Je werkt bij de afdeling User Collaboration Services (UCS) van de directie Information and Technology Services (ITS). 

 

Onze hybride Exchange-omgeving wordt gebruikt als universitaire e-mailvoorziening voor alle medewerkers en studenten en voor het versturen van (bulk)mail vanuit (concern)systemen. Andere onderdelen van de Office 365-omgeving (zoals SharePoint, OneDrive en Teams) zijn in gebruik als samenwerkingsplatform.

 

Wat ga je doen als Exchange beheerder?

 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de hybride Exchange omgeving. Dat doe je zoveel mogelijk proactief: je signaleert mogelijke risico’s voor de dienstverlening en neemt voortijdig mitigerende maatregelen.
 • Je ondersteunt in de tweede lijn bij het oplossen van incidenten en het beantwoorden van gebruikersvragen.
 • Je bent sparringpartner voor je collegabeheerders.
 • Je bent actief bezig met het doorvoeren van technische of procesmatige verbeteringen.
 • Je maakt gebruik van PowerShell-scripts voor de uitvoering van routinematige taken.
 • Samen met de collega’s van Security los je beveiligingsincidenten op. Ook heb je goed oog voor mogelijke verbeteringen.
 • Je neemt deel aan de projectteams van verschillende Exchangegerelateerde projecten.
Je rapporteert aan de coördinator van het Office 365-team en aan het afdelingshoofd User Collaboration Services.

Profiel

Wat breng je mee?       

 • Je hebt hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van - en ervaring met - Microsoft Messaging-producten zoals Exchange Online en Exchange 2019.
 • Je bent bekend met Microsoft PowerShell.
 • Je hebt relevante werkervaring in een enterprise omgeving.
 • Je hebt kennis van Office 365 beveiligingstechnieken, zoals EOP en ATP.
 • Heb je ervaring met andere Office 365-producten, en in het bijzonder met SharePoint Online en SharePoint Server 2013? Dat is mooi meegenomen.
 • Het is ook een pré als je kennis hebt van Active Directory (AD), Active Directory Federation Services (ADFS) en Azure AD.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en op papier.
 • Je communiceert gemakkelijk en je kunt anderen enthousiasmeren. Je bent dienstverlenend en klantgericht.
 • Je hebt goede analytische vaardigheden. Complexe technische problemen oplossen past bij jou! Je werkt nauwkeurig.
Je kunt goed zelfstandig werken. Ook kun je prettig samenwerken met collega’s. Je deelt graag je kennis en je staat ervoor open om van elkaar te leren.

Aanbod

Wij bieden een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De directie Information Technology Services (ITS) is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten maken gebruik van de diensten van ITS. De gebruiker staat altijd centraal. En ITS werkt nauw samen met de faculteiten. Het doel? Medewerkers en studenten zo goed mogelijk ondersteunen bij hun onderzoek en onderwijs.


Aanvullende informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met René Wieringa Department Manager UCS , via telefoonnummer 06-30046354 of per e-mail: r.m.wieringa@uu.nl.


Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Interesse gekregen? Stuur dan snel jouw sollicitatie, voorzien van cv en motivatiebrief, toe via onderstaande sollicitatieknop.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.


Reageren uiterlijk
16/11/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan