Print deze pagina

Information Security Architect (0,8 - 1,0 fte)


Functie
Wil jij een cruciale rol spelen in de ontwikkeling en beveiliging van IT-voorzieningen van de Universiteit Utrecht? Til jij onze informatiebeveiliging naar een hoger plan? Er zijn uitdagende dilemma’s: onze systemen moeten goed toegankelijk zijn voor duizenden gebruikers én zeer goed beveiligd zijn. Ben je vertrouwd met onderwerpen als identity management, toegangsbeveiliging en encryptie? Wil je werk doen wat ertoe doet? Dat kan: als Information Security Architect.

Je werkt in een team met enthousiaste collega-architecten aan de toekomst van de IT-voorzieningen van de Universiteit Utrecht. Je vertaalt het algemene informatiebeveiligingsbeleid naar nieuwe functionaliteiten en bouwblokken. Je stelt daarmee architectuurkaders en -richtlijnen op voor concrete verbeterings- of vernieuwingsprojecten. Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn o.a. identity management, logische toegangsbeveiliging, encryptie, logging en auditing. Je werkt hierbij samen met collega-architecten en specialisten. Je benut elkaars expertises om te komen tot de benodigde technische diepgang.

De belangrijkste taken voor de Information Security Architect zijn:
  • Je adviseert over de IT-visie en het IT-beleid van de universiteit, vanuit het perspectief informatiebeveiliging.
  • Je vertaalt het informatiebeveiligingsbeleid naar beveiligingsmaatregelen, -functionaliteiten of -bouwblokken.
  • Je zorgt voor het opstellen en onderhouden van referentie-architecturen voor informatiebeveiliging en identity management.
  • Je stelt architectuurkaders voor implementatieprojecten. Hierbij hoort het opstellen of reviewen van Project Start Architecturen en het toetsen van IT-ontwerpen aan de kaders.
  • Je adviseert over security-uitzonderingen, samen met het team Operational Security.
  • Je volgt de ontwikkelingen in de IT-markt, m.n. op het gebied van informatiebeveiligingsrisico’s en -oplossingen. Je adviseert het managementteam van ITS en collega’s over toepasbaarheid van dergelijke oplossingen voor de UU.
  • Je visualiseert en communiceert over de (informatiebeveiligings-)architectuur op alle organisatorische niveaus.

Profiel
Jouw kennis en ervaring zijn: 
  • minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding en een academisch werk- en denkniveau;
  • minstens vijf jaar IT-werkervaring, bij voorkeur in complexe enterprise IT-omgevingen;
  • ervaring met informatiebeveiliging en architectuur; interesse in en kennis van informatiebeveiligingsvraagstukken (bij voorkeur ook privacyvraagstukken) en ideeën over de aanpak daarvan;
  • ervaring met IT-standaarden en het toepassen van architectuurmethodieken zoals TOGAF en Archimate;
  • kennis van beheerprocessen (ITIL), agile ontwikkelmethoden (Scrum, DevOps) en projectmanagementmethodieken (Prince2).
Je bent communicatief zeer sterk, in woord en in tekst. Je kan goed overtuigen. Je bent een echte samenwerker: je deelt kennis en maakt optimaal gebruik van bij de kennis en kunde van collega’s. Je bent resultaatgericht en hebt oog voor het belang van onze klant(en). Je bent je bewust van de impact van je werk op de organisatie.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4406,- en maximaal € 5656,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

De Universiteit Utrecht als geheel, en de directie ITS in het bijzonder, hecht veel waarde aan ontwikkeling van haar medewerkers en biedt daar dan ook ruime mogelijkheden toe.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De Universiteit Utrecht heeft grote ambities, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid (zoals een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2030). We streven daarom ook naar excellente IT-voorzieningen, om onze 8.000 medewerkers en 30.000 studenten optimaal te ondersteunen. De directie Information Technology Services van de universiteit wil ook een inspirerend voorbeeld zijn op het gebied van duurzame IT. Daarnaast willen we nog innovatiever worden. We denken na over technologie die ons in de toekomst verder kan helpen, zoals Machine Learning, 5G, Augmented Reality en Internet-of-Things. We zoeken daarom een enthousiaste collega met inspirerende en innovatieve ideeën.


Aanvullende informatie

Neem voor meer informatie contact op met Peter Scheeren (Afdelingsmanager SMAS), via p.m.j.scheeren@uu.nl of 31 6 20 42 30 00.


Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren uiterlijk
07/06/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan