Print deze pagina

Technisch applicatiebeheerder (0,8 - 1,0 fte)


Functie

De Universiteit Utrecht is vooruitstrevend in onderzoek en onderwijs. Dat vraagt om innovatieve IT-voorzieningen voor onze docenten en onderzoekers. En om de beste IT-specialisten! We zoeken een Technisch Applicatiebeheerder die meebouwt aan innovatieve toepassingen. Vind jij het leuk om open source platformen te installeren en te beheren? Pak je graag nieuwe dingen aan? Bij ons vind je veel afwisseling, leuke collega’s en technische uitdagingen.


Wat ga je doen? 
Jij bent het geweten van de softwareplatformen voor onze docenten en onderzoekers. Zoals Moodle, Cocalc en GITLab. Je zorgt voor goede beschikbare platformen. En je zorgt voor gecontroleerde installaties, met zoveel mogelijk geautomatiseerd beheer. Je bent de schakel tussen (beheer)afdelingen. Je werkt op het snijvlak van technisch en functioneel applicatiebeheer. Onze systemen worden de komende jaren flink doorontwikkeld. Daarover denk jij actief mee.


Andere taken:

 • Je monitort en beheert verschillende applicatie-omgevingen, gebouwd bovenop Linux, Apache/NGINX en PostgreSQL in een OpenStack omgeving.
 • Je bereidt upgrades voor en voert ze uit.
 • Je bewaakt en vergroot de schaalbaarheid van de platformen.
 • Je ondersteunt de domeinarchitect bij complexe vraagstukken.
 • Je ondersteunt software-ontwikkelaars.
 • Je ontwikkelt scripting om het beheer verregaand te automatiseren.
 • Je zorgt voor toegangsbeheer.

Profiel

Wie ben jij?

 • Je bent enthousiast.
 • Je houdt van nieuwe technologieën en duikt daar graag in.
 • Je legt gemakkelijk contact met collega’s en communiceert prettig. Je hebt een klantgerichte houding en bent dienstverlenend.
 • Je bent zorgvuldig in je werk.


Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Je hebt ervaring als technisch applicatiebeheerder.
 • Je hebt kennis van Linux, Apache/NGINX en een bijbehorende scripting taal.
 • Je kent PostgreSQL of een vergelijkbare database.
 • Geen must, maar wel fijn, is ervaring met bijvoorbeeld Ansible, GIT, Docker, Python, OpenStack, Clouddiensten en Webservices.

Aanbod

Wij bieden een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie Information Technology Services (ITS) is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten maken gebruik van de diensten van ITS. De gebruiker staat altijd centraal. En ITS werkt nauw samen met de faculteiten. Het doel? Medewerkers en studenten zo goed mogelijk ondersteunen bij hun onderzoek en onderwijs. De directie ITS bestaat uit ongeveer 185 IT’ers en is opgedeeld in drie clusters: Applications, Infrastructure en Administration.


Aanvullende informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met: 
Frank Heere (afdelingshoofd), via email: f.h.heere@uu.nl, telefoon: 06 26 73 28 43.


Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.        

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.


Reageren uiterlijk
04/06/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan