Print deze pagina

Changemanager IT (0,8 - 1,0 fte)


Functie
IT is onmisbaar in online onderwijs en in onderzoek. Help jij mee om onze IT-diensten veilig en betrouwbaar te houden? We zoeken een ervaren en verbindende procesmanager. Je richt je vooral op het changeproces. Als changemanager ben je ervoor verantwoordelijk, dat we wijzigingen in onze IT-omgeving soepel kunnen doorvoeren, maar ook gecontroleerd. Zodat wij de IT-dienstverlening binnen Universiteit Utrecht up-to-date EN tegelijkertijd robuust en veilig houden.

Wat ga je doen?
 • Je bent voorzitter van de Change Advisory Board. Je kunt vergaderingen effectief en efficiënt leiden in een goede, professionele sfeer. Je zorgt voor een soepele besluitvorming en voor de communicatie naar stakeholders (inclusief de bijbehorende administratie).
 • Je neemt initiatief om het changeproces meer agile te maken. Hierbij heb je oog voor risicominimalisatie. Je neemt stakeholders, zoals de diensteigenaren in het Changemanagement overleg, goed mee in het proces. Je weet hen te enthousiasmeren voor jouw voorstellen.
 • Je bent coach en vraagbaak voor collega’s die de Change Implementation Plans opstellen.
 • Je verzorgt rapportages en evaluaties van changes.
 • Je werkt in een team van vier personen. Je drie collega’s zijn incidentmanager, problemmanager (tevens team lead) en configuratiemanager. Jullie sluiten goed op elkaar aan in de samenwerking; jullie kunnen elkaar vervangen.

Profiel
Wat breng je mee?
 • hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • drie tot vijf jaar ervaring als procesmanager. Ervaring in changemanagement, of in een Continuous Service Improvement-rol, is een must. Heb je ervaring als incident- problem-, en/of configuratiemanager? Dat is een pré;
 • Je bent verbindend en hebt overtuigingskracht. Je hebt oog voor de relatie en voor de belangen van verschillende stakeholders. Je weet verschillen goed te overbruggen;
 • Je bent resultaatgericht en besluitvaardig. Je verliest het belang van eindgebruikers (onderzoekers, docenten, studenten en ondersteunende medewerkers) niet uit het oog;
 • Je hebt affiniteit met agile werkmethoden in IT-servicemanagement;
 • Je hebt ervaring met ITIL. Je hebt een ITIL-certificering. Je kan de processen op termijn op DevOps / ITIL 4.0 aanpassen;
 • Je bent communicatief sterk. Je bent helder en concreet in het communiceren over deployment van changes. Je begeleidt graag collega’s;
 • Je bent flexibel als het kan en standvastig waar het moet. Je blijft rustig en houdt overzicht als het hectisch en spannend wordt;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal, mondeling en schriftelijk.

Aanbod

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie ITS is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Information and Technology Services bestaat uit negen multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat de veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Joost Peetoom (manager cluster Administration), via j.h.m.peetoom@uu.nl of 06 28 30 94 72.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk
22/11/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan