Print deze pagina

Adviseur Openbare Ruimte (0,8 – 1,0 fte)


Functie

Ben jij een ervaren adviseur met een groene en/of civieltechnische achtergrond? Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan het beheer en onderhoud van de campusterreinen van de Universiteit Utrecht? En zoek je afwisseling en uitdaging in je werk? Dan maken we graag kennis met jou!

De Universiteit Utrecht heeft drie uitgestrekte campuslocaties: het Utrecht Science Park (USP; voorheen De Uithof), het University College Campus en de binnenstad van Utrecht. Het Utrecht Science Park beslaat maar liefst 300 hectare. Dagelijks komen er ongeveer 75.000 bezoekers; medewerkers, studenten en gasten.

In jouw rol adviseer je de afdeling Buitenruimte. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het uitvoeren en planmatig beheren van de universitaire bezittingen in de openbare ruimte en binnentuinen van de drie campusterreinen. Denk hierbij aan het groen, verharding, ondergrondse infra, riolering, watergangen, oeverbescherming en wegmeubilair.

De afdeling Buitenruimte hoort bij ‘Onderhoud en Beheer’, onderdeel van ons Facilitair Service Centrum (FSC). Als adviseur Openbare Ruimte maak je onderdeel uit van het team Technisch advies.

Wat ga je doen?

Je hebt veel zelfstandigheid en je werkt samen in projectteams. Er is volop uitdaging: 

 • Jij adviseert over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte van onze drie campusterreinen.
  • Je geeft advies over planmatige onderhoudsprojecten.
  • Je zorgt voor de uitwerking van technische ontwerpdocumenten. Op basis daarvan kan een vergunning aangevraagd kan worden of een aanbesteding plaatsvinden. Je borgt de kwaliteit van het eindproduct.
  • Je stelt ramingen en werkomschrijvingen op. De basis hiervoor is het meerjaren onderhoudsprogramma (MJOP).
  • Je maakt duurzame beheerplannen, gebaseerd op Total Cost of Ownership (TCO).
 • Je geeft advies aan de partijen en belanghebbenden waarmee we samenwerken op het Utrecht Science Park. Bijvoorbeeld vraagstukken over de inrichting van de openbare ruimte.
 • Je stelt beheerparagrafen op, voor gebiedsontwikkeling.
 • Je werkt met de beheerapplicatie i-Asset:
  • Je maakt rapportages met managementinformatie, voor het nemen van onderhoudsbeslissingen of het opstellen van planningen.
  • Je maakt rapportages over risicogestuurd onderhoud.
  • Je maakt themakaarten aan, om inzicht te geven in de universitaire bezitting in de openbare ruimte.

Profiel

Wat breng je mee?

Je bent een ervaren professional. Met jouw expertise lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van ons beheer en onderhoud. Ben jij de collega die we zoeken?

 • Je hebt hbo/wo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt minstens drie jaar werkervaring op het gebied van beheer en onderhoud van de openbare ruimte.
 • Je combineert vakkennis met analytisch denkvermogen.
 • Je hebt ervaring met contracten en contractbeheer.
 • Je hebt financieel inzicht. Bijvoorbeeld als het gaat om duurzame beheerplannen.
 • Je maakt gemakkelijk contact en hebt overtuigingskracht. Je bent een teamspeler.
 • Je bent analytisch én praktisch ingesteld.
 • Je bent positief en energiek. Je denkt in mogelijkheden en bent resultaatgericht.
 • Je gaat voor duurzaamheid in je werk.

Aanbod

Wij bieden een aanstelling (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar (met een proeftijd van twee maanden). Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 5.127,- (schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en minimaal 40 verlofdagen bij een werkweek van 40 uur. Verder bieden we je een goede balans tussen werk en privé (o.a. veel verlofdagen, flexibele werktijden), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie bij werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda.

Het Facilitair Service Centrum (FSC) is één van de directies van de Universitaire Bestuursdienst. Binnen het FSC is de afdeling Onderhoud en Beheer verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gebouwen en de openbare ruimte.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Frits Verdam, teamleider Technisch advies, via 06 22 60 45 03.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.


Reageren uiterlijk
27/06/2021
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan