Print deze pagina

Teamleider aquarium (zebravis) faciliteit (0,8 - 1,0 fte)


Functie

De positie komt beschikbaar i.v.m. een ziektevervanging voor in eerste instantie een jaar. De belangrijkste kenmerken van de functie zijn dat u als vervangend hoofd flexibel bent en geen “9 tot 5" mentaliteit heeft. In de dierfaciliteit werkt het hoofd van de afdeling mee als proefdierverzorger / biotechnicus. Dit houdt in dat u bijdraagt aan een breed scala aan werkzaamheden binnen de dierfaciliteit waarover u de eindverantwoording heeft. Hierbij geeft u leiding aan twee werknemers (samen 1,3 fte).


In de dierfaciliteit worden voornamelijk zebravissen gehouden. Het onderzoek berust op het maken en houden van knock-out en transgene zebravislijnen, en op cel- en weefselkweek. T.b.v. de cel- en weefselkweek worden de vissen als weefseldonoren ingezet. Daarnaast worden de verschillende lijnen door regelmatige fok in stand gehouden. De dagelijkse en terugkerende werkzaamheden die u zal vervullen bestaan uit: verzorging, schoonmaak, fok, gezondheidsmonitoring van de vissen en de daarbij horende administratieve werkzaamheden, zoals bestellingen doen, planningen maken etc. Het dierenwelzijn, veiligheid en kwaliteit staat hierin centraal.

Naast deze taken wordt van u verwacht ondersteuning te bieden aan de onderzoekers door het uitvoeren van biotechnische ingrepen (zoals fin clip, injectie van embryo's). Ook laboratorium werkzaamheden b.v. genotypering of het maken van histologische preparaten van zebravissen horen tot de taken. Een belangrijk project voor de functionaris in de nabije toekomst is het voorbereiden en mede uitvoeren van de overgang naar een nieuwe zebravis faciliteit. De positie biedt dus interessante mogelijkheden voor het werken met een nieuwe, state-of-the-art zebravis faciliteit voor een persoon die een baan met verantwoording en ontwikkelingsmogelijkheden zoekt en graag uitdagingen aangaat.


Profiel
  • U bent in het bezit van een afgeronde opleiding op mbo- of hbo-niveau Biotechniek en/of mbo-niveau Proefdierverzorging. U bent in ieder geval in het bezit van artikel 13f (voorheen artikel 12) van de Wet op de Dierproeven.
  • U heeft een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • U bent accuraat, kunt goed plannen en organiseren en bent klant- en kwaliteitsgericht.
  • Leidinggevende/coördinerende ervaring is een pre.


Ervaring met (zebra)vissen is noodzakelijk. Ervaring met andere GGO modellen kunnen ook van voordeel zijn.


Aanbod

Wij bieden een afwisselende functie in een dynamische omgeving voor 0,8 - 1,0 fte. Het betreft een aanstelling voor 1 jaar met een eventuele mogelijkheid tot verlenging. Wij hopen de sollicitatieprocedure op 30 september te kunnen afronden en - indien het snel geregeld kan worden - start de aanstelling per 1 oktober 2019. Het salaris bedraagt minimaal € 2.917,- en maximaal € 3.445,- (schaal 7/8 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime aanstelling. 

 

Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Future Food, Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 6.500 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma's van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het jaarbeeld 2018 van de faculteit Bètawetenschappen.


Binnen het departement Biologie is de dierfaciliteit onderdeel van de leerstoel Ontwikkelingsbiologie. De faciliteit is gespecialiseerd in het houden van zebravissen (wild-type en genetisch gemodificeerde lijnen). Het onderzoek doelt op de opheldering van de processen die de zaadcelvorming aansturen. Centraal staan hierbij de stamcellen in de testis. Naast fundamentele vraagstellingen kent het onderzoek ook een toepassingsachtergrond in de aquacultuur. Voor onderwijsdoeleinden wordt gedurende bepaalde perioden op kleine schaal ook met andere diersoorten (insecten, kippeneieren) gewerkt.


Het huidige aquarium is sinds 2003 in gebruik en heeft een capaciteit van ongeveer 3.000 zebravissen. Recent zijn middelen ter beschikking gekomen om de aquarium faciliteit volledig te vernieuwen. De nieuwe faciliteit zal vanaf het najaar 2019 beschikbaar zijn, hierdoor is er ook een grotere capaciteit om vissen te huisvesten.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer dr. R.W. Schulz via (030) 253 30 46 / (06) 38 54 71 31 of via e-mail r.w.schulz@uu.nl. U kunt ook contact opnemen met de heer dr. J. Bogerd via (030) 253 41 77 /  (06) 28 73 66 68 of via e-mail j.bogerd@uu.nl.

Solliciteren
Uw sollicitatie dient, naast een motivatie en cv, contactgegevens van een of twee referentie contactpersonen te bevatten. U kunt solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton.

Reageren uiterlijk
25/09/2019
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan