Print deze pagina

Controller ARC CBBC (0,8 - 1,0 fte)


Functie

Het Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium (ARC CBBC) zoekt iemand die het leuk vindt om de basis van de financiële structuur van deze unieke maar ook complexe publiek-private samenwerking verder uit te bouwen en de andere universiteiten te adviseren over de algehele financiële administratie van de straks wellicht 70 tot 100 projecten. Periodieke financiële rapportages behoren tot het takenpakket evenals het contact houden met de financiële verantwoordelijken van de partners. De projecten zelf worden door projectcontrollers geadministreerd.

 

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

 

  • gegevens verzamelen bij de verschillende projectcontrollers/partners voor rapportages;
  • het periodiek, regulier en ad hoc opstellen en presenteren van analyses en rapportages voor ARC CBBC als geheel, naar diverse stakeholders/partners;
  • mede vormgeven van financiële procedures en rapportages;
  • periodiek presenteren van de financiële rapportages aan stakeholders/partners;
  • financiële procedures presenteren aan collega’s en partners waar nodig;
  • het gevraagd en ongevraagd financieel advies geven over de diverse projecten aan projectleiders en de managing director;
  • de projectportefeuille behartigen van de wetenschappelijk directeur van het ARC CBBC en hierover met hem periodiek contact onderhouden.

Profiel

We zoeken iemand met een financiële achtergrond die van samenwerken houdt, het leuk vindt om initiatief te nemen in het verder bouwen aan de financiële organisatie en daarbij een rol te nemen in de afstemming met de partnerorganisaties. Binnen ARC CBBC zijn er veel mogelijkheden om nieuwe procedures uit te denken en op te zetten en op een bedrijfsmatige manier samen te werken met bedrijven en onderzoekers van universiteiten.

 

Je schakelt makkelijk tussen de verschillende stakeholders en je kunt goed inschatten hoe je een ieder moet benaderen. Je vindt het een uitdaging om in een proactieve rol de professionalisering van (project)begrotingen en andere beheersingsinstrumenten (zoals interne richtlijnen en standaarden, planningen en prognoses) in afstemming met de managing director van het ARC CBBC, ter hand te nemen en verder te ontwikkelen.


Aanbod

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8-1,0 fte) voor twee jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.475,- en maximaal € 4.757,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 5.600 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het jaarbeeld  2016 van de faculteit Bètawetenschappen.

Het ARC CBBC is een nationaal publiek-privaat onderzoekscentrum met een budget van meer dan 100 miljoen euro over 10 jaar voor onderzoek naar chemische bouwstenen.  De betrokken partners en de doelstelling maken dit Advanced Research Center uniek in Nederland. 

 

De partners zijn AkzoNobel, Shell, BASF, de universiteiten van Utrecht, Eindhoven en Groningen, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), het ministerie van Economische Zaken en de Topsector Chemie.

Deze chemische bedrijven, Nederlandse kennisinstellingen en de overheid gaan onderzoek doen naar chemische bouwstenen en processen voor de functionele materialen, coatings en energiedragers van de toekomst met het oog op duurzaamheid.


Aanvullende informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met drs. M. Vermeulen, hoofd F & C, faculteit Bètawetenschappen via 030 - 253 33 64.


Solliciteren

Jouw sollicitatie dient, naast een motivatie en cv, contactgegevens van ten minste twee referenties te bevatten. Je kunt tot 16 juli 2018 reageren via onderstaande sollicitatie button.


Reageren uiterlijk
15/07/2018
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan