Print deze pagina

Specialist wetenschappelijke informatie: vakspecialist Rechtsgeleerdheid (0,8 - 1,0 fte)


Functie

In deze functie ben je namens de Universiteitsbibliotheek Utrecht het aanspreekpunt voor onderzoekers, docenten en studenten binnen de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de selectie van relevante literatuur en bronnen voor de vakgebieden privaatrecht, staats- en bestuursrecht, rechtsgeschiedenis en bestuurs- en organisatiewetenschap. Je informeert de faculteit over de collecties en geeft vakspecifieke, meer gevorderde trainingen op het terrein van informatievaardigheden. Hierbij werk je nauw samen met collegavakspecialisten, maar ook met collega’s uit andere teams en afdelingen.

 

Daarnaast ben je de gesprekspartner voor onderzoekers en docenten in genoemde vakgebieden en geef je hen advies over uiteenlopende aspecten van wetenschappelijke communicatie. Zo adviseer je over zaken als open access en onderzoeksdata. Ook bied je ondersteuning vanuit het Auteursrechtinformatiepunt. Het Auteursrechteninformatiepunt adviseert studenten, docenten en onderzoekers over auteursrechtelijke kwesties, beantwoordt vragen daarover en verwijst indien nodig door naar deskundigen.

 

Als vakspecialist ga je werken binnen de sector Academic Services van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. De sector - ca. 35 fte - levert dienstverlening gericht op de ondersteuning van onderwijs en onderzoek op weg naar open science. Zij stemt haar dienstverlening in samenwerking met de andere sectoren van de bibliotheek flexibel af op de veranderende behoeften van onderzoekers, docenten en studenten. De afdeling werkt resultaatgericht. Dat houdt in dat je veel vrijheid hebt om je werk zelf in te delen.

 

Je werkzaamheden:

 • opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk binnen de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, en met vakgenoten binnen en buiten de universiteitsbibliotheek;
 • literatuur selecteren over de vakgebieden privaatrecht, staats- en bestuursrecht, rechtsgeschiedenis en bestuurs- en organisatiewetenschap in gedrukte en elektronische vorm, in samenwerking met wetenschappers;
 • zorgen voor een goede informatievoorziening over de collecties en voor advisering aan onderwijs en onderzoek dat aan de Universiteit Utrecht wordt gedaan;
 • advisering aan onderwijs en onderzoek vanuit het Auteursrechtinformatiepunt;
 • samen met collega's (verder) ontwikkelen, testen en innoveren van (nieuwe) diensten voor het creëren, beheren en (her)gebruiken van wetenschappelijke informatie.

Profiel
 • masterdiploma in rechtsgeleerdheid;
 • minimaal twee jaar relevante werkervaring;
 • interesse in/aantoonbare ervaring met innovatie;
 • affiniteit met wetenschappelijke communicatie en een universitaire omgeving;
 • sterk in het overbrengen en delen van kennis;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Voor internationale kandidaten vragen wij een minimale beheersing van de Nederlandse taal (niveau B2).

 

Deze functie vraagt sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals  klant- en resultaatgerichtheid en een goed analytisch vermogen. Daarnaast ben je een netwerker en teamspeler.


Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren behoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.


Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Coen Wilders (afdelingshoofd Academic Services), via 06 24 86 31 55 of p.c.wilders@uu.nl.


Solliciteren

De eerste selectiegesprekken worden gepland op 10 februari 2021. Solliciteren kan via onderstaande sollicitatieknop.

 

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.


Reageren uiterlijk
01/02/2021
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan