Print deze pagina

Functioneel beheerder e-learning (0,8 - 1,0 fte)


Functie

Word jij onze nieuwe Functioneel Beheerder e-learning? In deze mooie functie werk je aan onderwijsondersteunende applicaties. Je focus ligt op de digitale leeromgeving voor Onderwijs voor Professionals en Innovaties (Moodle). Je bent de schakel tussen onderwijs en IT. Ook werk je samen met leveranciers.
Als Functioneel Beheerder werk je in het e-learning team. Dit team beheert de onderwijsondersteunende applicaties zoals Blackboard, Remindo, Mediasite en andere e-learning tools. Omdat er steeds meer vraag is naar ons werk, gaan we ons team uitbreiden. Het e-learning team hoort bij de afdeling Education Services van de directie Information and Technology Services (ITS) van de Universiteit Utrecht. Deze afdeling beheert de onderwijsondersteunende en onderwijslogistieke applicaties.

Wat ga je doen?

Er is volop uitdaging en afwisseling in deze functie! Wat ga je doen?
 • Je zorgt voor optimaal veilige applicaties.
 • Je adviseert over het functionele gebruik en de werking van applicaties in de keten en doet voorstellen voor (proces)verbeteringen.
 • Je coördineert en begeleidt nieuwe releases en ketenwijzigingen. Daarbij hoort het testen van gewijzigde en nieuwe functionaliteiten. En het ontwerpen en organiseren van gebruikersacceptatietesten.
 • Je onderzoekt en analyseert vragen van gebruikers. Is er een incident? Dat los jij kundig op.
 • Je inventariseert, beoordeelt en analyseert gebruikerswensen. Bijvoorbeeld bij veranderingen in de informatievoorziening.
 • Je zit aan tafel bij verschillende overleggen, bijvoorbeeld met key-users. Soms organiseer je dit soort bijeenkomsten.
 • Je zorgt voor goede, actuele documentatie, gebruikershandleidingen etc.
 • Je draagt bij aan het ontwerpen en analyseren van (sturings)rapportages.
 • Ook zorg je voor het aansturen van het team technisch applicatiebeheer. En je werkt samen met het developmentteam dat wijzigingen realiseert in de leeromgeving.
 • Je werkt samen met leveranciers en stuurt hen aan als het gaat om verstoringen, wijzigingen en vragen.

Profiel
Wat breng je mee?
We zoeken een collega die houdt van complexe materie. Je bent goed in het bedenken van creatieve oplossingen. Je bent initiatiefrijk, analytisch en inventief. Je werkt gestructureerd en vindt het leuk om multi-inzetbaar te zijn. Nieuwe applicaties wil je graag leren kennen en beheersen. Daarbij sta je open voor aanvullende studies. Samenwerken gaat jou goed af. Je streeft naar een gezamenlijk resultaat. Afspraak is afspraak bij jou en je zorgt voor heldere procedures, hebt een klantgerichte houding en kan anderen betrekken en inspireren. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat betreft kennis en ervaring:
 • Je hebt een afgeronde IT-opleiding, op hbo- of wo-niveau.
 • Je hebt minstens vier jaar ervaring met functioneel beheer. Liefst in een complex applicatielandschap, met veel interfaces.
 • Heb je kennis van - en ervaring met - onderwijsondersteunende applicaties? Ben je bekend met digitale leeromgevingen of met Moodle? Dat is een pré.
 • Je hebt kennis van BISL, ASL en ITIL processen. Liefst gecertificeerd.

Aanbod

Wij bieden een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.


Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie Information Technology Services (ITS) is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten maken gebruik van de diensten van ITS. 

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Esther Kemps (Department Manager Education Services), via e.t.m.kemps@uu.nl of 06 42 22 15 54.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Reageren uiterlijk
13/11/2020
Solliciteer
 
Vacature doorsturen
 
Bovenaan