De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor de centrale dienst Innovation Exchange Amsterdam (IXA-HvA) op zoek naar een

subsidieadviseur (0,8 fte)

De functie
Als subsidieadviseur bent u verantwoordelijk voor het zoeken naar geschikte subsidiemogelijkheden voor onderzoeksgroepen, lectoren en (docent-)onderzoekers, het stimuleren van acquisitie van onderzoeksubsidies en het helpen aanvragen van geïdentificeerde subsidies.

De ondersteuning die u onderzoekers biedt is gericht op Nationale en Europese subsidies voor het doen van onderzoek. Het ondersteunen omvat het gehele traject van een onderzoek subsidieaanvraag, d.w.z. het samen met de onderzoeker vaststellen van de meest kansrijke subsidieverstrekker en regeling, het adviseren t.a.v. de structuur van de subsidieaanvraag en het becommentariëren van concept onderzoeksvoorstellen. Het proactief informeren van onderzoekers en onderzoeksgroepen d.m.v. het organiseren en coördineren van informatiebijeenkomsten omtrent aanvraagprocedures behoort expliciet tot de taken. Daarnaast verzorgt u met collega’s trainingen en workshops gericht op subsidieverwerving. Indien van toepassing in het subsidietraject kan eveneens het organiseren en coördineren van interviewtrainingen aan de orde zijn. Tot slot draagt u bij aan de fundingstrategie van onderzoeksgroepen.

De HvA is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken en disciplines samenwerken met elkaar en met bedrijven, organisaties en (kennis)instellingen. De HvA is een kennisinstelling. De verdere ontwikkeling van het praktijkgerichte onderzoek is van groot belang voor de HvA. Op dit moment kent de HvA 58 lectoraten die hun thuisbasis hebben in 7 facultaire kenniscentra en in toenemende mate een bijdrage leveren aan de faculteit-overstijgende speerpuntprogramma’s waarmee de HvA zich als kennisinstelling profileert.

Als adviseur begeleidt u de subsidie-aanvraagprocedure in afstemming met de coördinatoren van de kenniscentra en speerpuntprogramma’s. Daarnaast onderhoudt u contacten met lectoren, (docent-)onderzoekers en promovendi.

Wij zoeken
Van u wordt verwacht dat u beschikt over:

  • een academisch denk- en werkniveau;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • een gedegen kennis van en ervaring met het begeleiden van aanvragen van – o.a. Nederlandse en Europese – onderzoeksubsidies. Ervaring met RAAK-aanvragen en ander op het HBO-onderzoek gerichte instrumentarium, zoals de promotiebeurs voor leraren, is een pre;
  • advieservaring: ervaring met het adviseren van onderzoekers over (praktijkgericht) onderzoek, netwerkvorming en het opstellen en indienen van onderzoeksprojecten, bij voorkeur (ook) bij hogescholen;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Daarnaast bent u initiatiefrijk, proactief, heeft u een resultaatgerichte, open en flexibele instelling en bent u een teamspeler.

De afdeling
Innovation Exchange Amsterdam (IXA) is de afdeling waar de HvA haar valorisatietaak heeft belegd. IXA ondersteunt onderzoekers actief bij het aanvragen van subsidies, de doorwerking van onderzoeksresultaten naar de praktijk via o.a. licenties en spin off bedrijven, het opzetten van samenwerkingsverbanden en de vastlegging daarvan in overeenkomsten. Het team van IXA UvA-HvA adviseert en ondersteunt onderzoekers van de HvA en de UvA. Het team bestaat uit circa 30 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, verdeeld over vier expertiseteams: subsidieadvies, business development, juridisch advies en event- en managementondersteuning.

De subsidieadviseur maakt onderdeel uit van het subsidieteam, bestaande uit 12 adviseurs, dat onderzoekers adviseert en ondersteunt bij het verwerven van onderzoeksubsidies. Daarnaast maakt de subsidieadviseur deel uit van het multidisciplinaire team IXA-HvA, waarin de werkzaamheden voor de HvA van de verschillende disciplines worden besproken en afgestemd.

Wij  bieden
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Beleidsmedewerker 5 of 4. Bij deze functie hoort de loonschaal 10-11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 4.892,31 bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en de toestroom van nieuwe studenten.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Informatie
Nadere informatie: Marcel Kloosterman, Teamleider, telefoonnummer 06-14507158, m.kloosterman@hva.nl of 020-5255417 (IXA office) of per e-mail: vacatures@hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Kijk bij medewerkers aan het woord hoe onze collega’s denken over werken bij de HvA.

Meer informatie over IXA: www.ixa.nl.

Sollicitaties
Klik op de link onderaan deze vacature om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. 

Meer informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op onze website WerkenbijdeHvA.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum 25 augustus 2019Sluitingsdatum:
25-8-19
Klik hier om te solliciteren
 
Naar boven