Junior functioneel beheerder (1 fte)


Het team functioneel beheer van de Universiteitsbibliotheek en het Archief heeft een vacature voor een enthousiaste junior functioneel beheerder. Belangrijke waarden in onze cultuur zijn: samenwerken, eigen initiatief, openheid, innovatie en zorgvuldigheid.


Job specification

Als Functioneel beheerder ben je samen met key-users en applicatie/technisch beheer verantwoordelijk voor een efficiënte inrichting en het optimaal functioneren van de systemen van de Universiteitsbibliotheek en het Archief. In deze positie zal je gaan werken met de UT-beeldbank (Mediafiler), het DMS (JOIN) en het Research Information System (Pure). Je vervult een belangrijke spilfunctie tussen de eindgebruikers, IT collega’s en leverancier.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het voorbereiden, analyseren, beheren en evalueren van processen in verschillende informatiesystemen. Je houdt hierbij rekening met interne en externe ontwikkelingen, wet- en regelgeving en bestaande procedures;
 • je ondersteunt andere functioneel beheerders met het gebruikers- en autorisatiebeheer;
 • het (aansturen van) testen van releases/wijzigingen;
 • het opstellen van documentatie, het instrueren van gebruikers en advisering over functionele mogelijkheden;
 • het afhandelen van verzoeken/vragen en problemen van gebruikers;
 • deelnemen aan verbeter- en veranderprojecten m.b.t. de systemen.

HET TEAM

Je komt te werken in een team van 4 functioneel beheerders. Het team werkt intensief met elkaar samen, maakt gebruik van elkaars expertise en competenties en waar dat nodig is verdeelt de werklast op piekmomenten. Je krijgt de ruimte voor je eigen inbreng en concretisering van je eigen takenpakket. Ook zijn er mogelijkheden voor verdere professionalisering. Als team is functioneel beheer continu op zoek naar verbetering van de (werk)processen. Er wordt daarom van alle teamleden een kritische en constructieve houding verwacht.

Het team functioneel beheer maakt deel uit van de afdeling Operational Information and Learning Services (OILS).


Your profile
 • je bent een enthousiaste en gemotiveerde teamspeler;
 • je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur al wat werkervaring opgedaan als functioneel beheerder;
 • je kunt gebruikerswensen vertalen naar concrete wijzigingsvoorstellen;
 • je kunt goed plannen en organiseren, neemt eigenaarschap en controleert de voortgang van de werkzaamheden;
 • projectmatig denken en werken gaan je goed af;
 • je bent gericht op samenwerken en bent communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling in de Engelse en Nederlandse taal;
 • je hebt bij voorkeur affiniteit en/of ervaring met archief en bibliotheek processen binnen een universiteit. Ervaring met systemen zoals JOIN, Pure en MediaFiler is een pre;
 • je kunt je aanpassen in een veranderende omgeving, bent oplossingsgericht en combineert dit met een efficiënte werkwijze.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met het Afdelingshoofd Olga Steen, per mail o.steen@utwente.nl of tel 053-489 2059. Of je kunt contact opnemen met Lineke Klunder-Roepers, teamcoördinator Functioneel Beheer, per mail d.m.roepers@utwente.nl of tel 053-489 2065.

Je kunt tot 29 januari 2019 uitsluitend solliciteren door middel van de onderstaande link naar het sollicitatieformulier, vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en motivatiebrief.


Our offer

Wij bieden een leuke baan binnen een actief team. Het betreft een vacature voor 38 uren per week (full-time) met een tijdelijke aanstelling voor maximaal 2 jaar, met daarna mogelijk uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal €3.358,- (schaal 8) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Uiteraard bieden we een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.


The Organisation
Library ICT-service & Archive (LISA). Binnen de Universiteit Twente verzorgt Library, ICT-Services & Archive (LISA) een breed palet van diensten voor 3300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten van de Universiteit Twente. Onze diensten zijn divers, maar verbonden door het toenemende belang van digitalisering voor de Universiteit Twente. Door disciplines te bundelen, kunnen we beter en efficiënter ondersteunen in onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.
Apply here
 
Bovenaan