Senior inspecteur bouwen

Senior inspecteur bouwen
Vacature
Senior inspecteur bouwen
Uren per week
36
Salaris (max.)
4494
Opleidingsniveau
MBO / HBO
Omschrijving

Als Inspecteur bouwen zet jij jouw kennis en kunde in om te controleren of er gebouwd wordt zoals beschreven staat in de vergunning. Daarnaast voer je steekproefcontroles uit om toe te zien op de kwaliteit en veiligheid van de werkzaamheden en het gebruik van gebouwen en terreinen.
Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit:

 • Het behandelen en afhandelen van klachten en meldingen van bewoners in relatie tot de bebouwde leefomgeving behoren tot jouw werkzaamheden;
 • Het zoeken van samenwerking op met bewoners, bedrijven en collega’s. Je denkt graag mee in kansen en mogelijkheden. Daarbij kan het ook voorkomen dat je handhavend op moet treden;
 • Het meedenken over de veranderende werkwijzen als gevolg van de invoering van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging;
 • Het samenwerken met je collega’s om het team verder te ontwikkelen.
Functie eisen
 • Je hebt een studie in de richting van Bouwkunde of Civiele techniek afgerond op HBO-niveau.
 • Je beschikt over een diploma ambtenaar bouw- en woningtoezicht I (en II).
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie (en daarmee kennis opgedaan van omgevingsrecht, Bouwbesluit, handhavingsdossiers en het doen van legalisatieonderzoeken).
 • Je hebt affiniteit met de Wet Kwaliteitsborging en de veranderingen die dit met zich mee gaat brengen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken bij een gemeente.
 • Je weet je werk, in het toezichts- en handhavingswerkveld, qua communicatie en omgevingssensitiviteit tot een goed einde te brengen;
 • Secuur met het opstellen van correspondentie binnen context van een gemeentelijke organisatie.
 • Je hebt een positieve en creatieve houding en bent iemand die zijn weg vindt in tegenstrijdige belangen. 
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en denkt mee in het verbeteren van werkwijzen, waarbij veranderingen en vernieuwingen je aanspreken.
 • Draag je bij aan een goede sfeer, je hebt humor en relativeringsvermogen om de hectiek van het moment een plek te geven. 

Ons aanbod
Een mooie en veelzijdige functie in een organisatie waarin met plezier gewerkt wordt. Het salaris is maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring.

We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Maar bij uitzondering is voor zeer ervaren kandidaten deze functie ook een vast dienstverband met een beperkte proeftijd mogelijk. Een arbeidsmarkttoelage van max 10% behoort tot de mogelijkheden.

We hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget van 17,05% van het salaris, flexibele werktijden en ruime ontwikkelfaciliteiten. Zie ook de informatie op onze website. 

Jouw werkplek
De gemeente Voorschoten heeft het werk georganiseerd in vier domeinen: Mens & Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie, en Publiek & Bestuur. Je komt te werken bij het domein Fysieke Leefomgeving (FLO) in het team Ruimtelijke Advisering.


FLO richt zich op de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van het fysieke domein. Zij houden zich onder meer bezig met verkeer en mobiliteit, groen, water, milieu, economische zaken en toerisme, vastgoed, toezicht én vergunningen, wonen, stedenbouw, monumenten en cultureel erfgoed én archeologie. Een heel divers pakket dus! 

Solliciteren
Enthousiast? Solliciteer dan uiterlijk op 28 december via het sollicitatieformulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Marcel Havenaar, teammanager ruimtelijke advisering, via 0886549387. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.