Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid

Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid
Vacature
Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid
Uren per week
32-36
Salaris (max.)
5169
Opleidingsniveau
HBO / WO
Omschrijving

In deze functie ga jij je bezighouden met een breed scala aan werkzaamheden. Je gaat beleidsmatig en uitvoerend invulling geven aan de nationale, regionale en lokale kaders betreft openbare orde en veiligheid. Je bent verantwoordelijk voor het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de burgemeester van Voorschoten. 

Je zorgt voor integraal afgestemd beleid en zet de lijnen uit voor een effectieve uitvoering van het veiligheidsbeleid. Je bevordert en regisseert daarbij het samenwerken tussen gemeentelijke diensten en externe partners. Je onderkent het belang van samenwerking in het werkveld in de regio, het delen van kennis en expertise. Je behartigt de belangen en positie van de gemeente in overleg. Je bent de schakel tussen de gemeente en de vele samenwerkingspartners.

Functie eisen

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren:

 • Heb je een studie in de richting van Integrale veiligheidskunde op HBO niveau of bestuurskunde op WO-niveau (diploma).
 • Heb je minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Heb je bij voorkeur ervaring met het werken bij een gemeente, maar dit is voor ons geen vereiste.
 • Kun je schakelen tussen verschillende rollen en communicatiestijlen om de gestelde doelstellingen te bereiken.
 • Ben je communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Kun je goed samenwerken en heb je omgevingsbewustzijn .
 • Heb je humor en beschik je over het relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om de hectiek van het moment een plek te geven.
 • Neem je deel aan het piketrooster als Officier van Dienst Bevolkingszorg. 

Wat bieden we?
Je krijgt van ons een arbeidsovereenkomst voor één jaar met een proeftijd van één maand. Bij goed functioneren bekijken we de mogelijkheid tot verlenging of een vast dienstverband. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan er gekozen worden voor inschaling in aanloopschaal. Bij voldoende kennis en ervaring geven wij je een salaris in schaal 11 (maximum € 5169,-) met daarbij een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waar mee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding als je enkele reisafstand 10 kilometer of meer is. De maximum vergoeding bedraagt een enkele reisafstand van 50 kilometer.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen. 

We hebben verschillende vestigingen in de gemeente Voorschoten en in de gemeente Wassenaar. Deze kun je allemaal bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto naar ons kantoor komt, dan kun je op het parkeerterrein van de gemeente of in de nabije omgeving gratis parkeren. De kantoren liggen allebei in het centrum van de dorpen.

Wil je meer weten of solliciteren?
Voor meer informatie over onze organisatie, de afdeling of de functie kun je bellen naar de leidinggevende van het team Bert Lockx, bereikbaar op 06-42514242. Je kunt je gemotiveerde reactie met CV uploaden in het sollicitatieformulier onder vermelding van het vacaturenummer 21-035.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur van de WODV. De vacature blijft tijdens de sollicitatiegesprekken open staan voor reacties. Wanneer de procedure in de afrondende fase is beland, wordt de vacature gesloten voor reacties. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.