Beleidsmedewerker jeugd

Beleidsmedewerker jeugd
Vacature
Beleidsmedewerker jeugd
Uren per week
24
Salaris (max.)
5169
Opleidingsniveau
WO
Omschrijving


Wat ga je doen
In de functie beleidsmedewerker jeugd Wassenaar lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken voor de gemeente Wassenaar. Het gaat hier met name over het beleidsaspect van het vormgeven van een nieuw sociaal team jeugd. 

Daarnaast adviseer je onze bestuurders over de strategische vraagstukken op het gebied van het sociale domein. Je zorgt daarbij voor een goed samenspel tussen bestuurders en ambtelijke professionals. Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de afspraken uit de bestuursakkoorden van beide gemeenten en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog. 

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten op basis van de Jeugdwet verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Landelijk is er vanaf het begin van de decentralisatie een tendens zichtbaar van oplopende kosten. Ook in de gemeenten Voorschoten en Wassenaar zijn de kosten van jeugdhulp de afgelopen periode toegenomen en bleek medio 2018 sprake van een forse stijging ten opzichte van 2017. 

Als beleidsmedewerker Jeugd ontwikkel en implementeer je beleid samen met je collega’s en met de inwoners van de gemeente.

Functie eisen


Taken en verantwoordelijkheden

 • Adviseren over het vormen van een sociaal team jeugd in de gemeente Wassenaar.
 • Adviseren van het college over het beleidsveld jeugd.
 • Integrale beleidsontwikkeling in het sociaal domein op het gebied van Jeugd.
 • Adviseren over beleidsprocessen op zowel lokaal als regionaal niveau.
 • Vormgeven van beleid op basis van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens.
 • Beleidsmatig vormgeven aan de verdere transformatie van het Jeugdbeleid.
 • Beleidsmatig vormgeven van het thema veiligheid. 

Wat neem je mee
Met jou halen we graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

 • Je bent in het bezit van een diploma op WO-niveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken bij een gemeente.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent politiek en omgeving sensitief.
 • Je hebt een analytisch inzicht en kennis van, en visie op de Participatiewet, de Jeugdwet en de Wmo.
 • Je bent in staat om integraal, vanuit een helicopterview naar uitvoeringsvraagstukken te kijken en die om te zetten naar beleid.
 • Je bent ervaren in het uitwerken van strategische vraagstukken in programma’s, processen en beleid.
 • Je legt makkelijk contact, betrekt mensen en weet draagvlak te creëren met mensen binnen en buiten de organisatie en je wordt gewaardeerd als gesprekspartner.
 • Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied, sociaal domein breed en in de samenleving en weet deze waar nodig vorm te geven in beleid.
 • Je hebt een positieve en creatieve houding en bent iemand die zijn weg vindt in tegenstrijdige belangen. 
 • Je bent energiek en beschikt over de humor en het relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om de hectiek van het moment een plek te geven. 

Wat bieden wij je
Je krijgt van ons een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar met een proeftijd van een maand. Na een jaar wordt bekeken of er een verlenging van maximaal twee jaar mogelijk is. Wij  geven je een salaris van maximaal €5.169,- bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur per week, met daar bovenop een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waarmee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. 

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding als je enkele reisafstand 10 kilometer of meer is. De maximum vergoeding bedraagt een enkele reisafstand van 50 kilometer.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen. 

Over onze teams
Je komt te werken bij het domein Mens en Samenleving in het team Meedoen beleid. Het domein Mens en Samenleving is in een gastheerschapsconstructie ondergebracht bij de gemeente Voorschoten. Middels een dienstverleningsovereenkomst (DvO) neemt de gemeente Wassenaar ook diensten af op het gebied van het sociaal domein.

Mens en Samenleving houdt zich bezig met alles rondom het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling. Denk hierbij aan jeugdzorg, Wmo, onderwijs, cultuur en sport.

Samen met ongeveer vijftig collega’s in de teams Meedoen beleid en Meedoen uitvoering zorg je ervoor dat deze zaken optimaal ingezet worden voor de inwoners van beide gemeenten. 

Over onze gemeente
De gemeente Voorschoten heeft ruim 25.000 inwoners en behoort tot de top 10 van beste woongemeenten. We stellen alles in het werk om goede voorzieningen te bieden aan álle inwoners van Voorschoten. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons als medewerker de kans om je talenten veelvuldig  in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Na een periode van samenwerking met de gemeente Wassenaar gaan we per 1 september als zelfstandige gemeente verder. We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners. 

Wil je meer weten of solliciteren
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Silvester de Klein, Teammanager, bereikbaar op 088 – 6549 693. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur van de gemeente Voorschoten. De vacature blijft tijdens de sollicitatiegesprekken open staan voor reacties. Wanneer de procedure in de afrondende fase is beland, wordt de vacature gesloten voor reacties.