Contractmanager jeugd

Contractmanager jeugd
Vacature
Contractmanager jeugd
Uren per week
28
Salaris (max.)
4494
Opleidingsniveau
HBO
Omschrijving


Wat ga je doen
Je levert een belangrijke bijdrage aan van het contractmanagement Sociaal Domein. Hierbij speel je een grote rol bij verschillende inkoopprocessen. Je zorgt voor een goed samenspel tussen bestuurders en ambtelijke professionals. Je stemt daarbij af met zowel collega’s uit deze beide gemeenten als met collega’s uit andere gemeenten in de regio en met professionals in het veld. Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de afspraken uit de bestuursakkoorden van beide gemeenten en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog.

Functie eisen


Taken en verantwoordelijkheden
Voor deze functie word je specifiek ingezet op het thema contractmanagement in het Sociaal Domein:

 • Contracten en subsidies met name voor jeugdhulpinstellingen voor de gemeente Wassenaar.
 • Contractmanagement met aanbieders binnen het richtinggevend kader en bestedingsruimte.
 • Contractmanagement voor gedetacheerd personeel in het sociaal team jeugd Wassenaar.
 • Je adviseert het management over de strategische vraagstukken op het gebied van het contractmanagement en inkoop in het sociale domein. 

Wat neem je mee
Als wij straks met jou in gesprek gaan laat je zien dat de ambitie om jeugd de beste kansen te geven, gecombineerd met een zakelijke en analytische instelling en een hoge mate van zelfsturing. Door jouw uitstekende sociale vaardigheden onderhoud je makkelijk contact met veel verschillende partijen, van bestuurders tot instellingen, om zo de samenwerking tot stand te brengen. 

Daarnaast beschik je over:

 • Een hbo werk- en denkniveau.
 • Kennis van en meerdere jaren ervaring met inkoop- en aanbestedingsprocessen binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Kennis van en ervaring met financiële instrumenten (P&C cyclus, subsidies) en contractmanagement.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Gewend te opereren op zowel uitvoeringsniveau (professionals) als strategisch/bestuurlijk niveau (lokale bestuurders, directie instellingen). 

Wat bieden wij je
Je krijgt van ons een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar met een proeftijd van een maand. Na een jaar wordt bekeken of een verlenging van maximaal twee jaar mogelijk is. Wij  geven je een salaris van maximaal €4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, met daar bovenop een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waarmee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. 

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding als je enkele reisafstand 10 kilometer of meer is. De maximum vergoeding bedraagt een enkele reisafstand van 50 kilometer.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen. 

Over onze teams
Je komt te werken bij het domein Mens en Samenleving in het team Meedoen beleid. Het domein Mens en Samenleving is in een gastheerschapsconstructie ondergebracht bij de gemeente Voorschoten. Middels een dienstverleningsovereenkomst (DvO) neemt de gemeente Wassenaar ook diensten af op het gebied van het sociaal domein.

Mens en Samenleving houdt zich bezig met alles rondom het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling. Denk hierbij aan jeugdzorg, Wmo, onderwijs, cultuur en sport.

Samen met ongeveer vijftig collega’s in de teams Meedoen beleid en Meedoen uitvoering zorg je ervoor dat deze zaken optimaal ingezet worden voor de inwoners van beide gemeenten. 

Over onze gemeente
De gemeente Voorschoten heeft ruim 25.000 inwoners en behoort tot de top 10 van beste woongemeenten. We stellen alles in het werk om goede voorzieningen te bieden aan álle inwoners van Voorschoten. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons als medewerker de kans om je talenten veelvuldig  in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Na een periode van samenwerking met de gemeente Wassenaar gaan we per 1 september als zelfstandige gemeente verder. We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners. 

Wil je meer weten of solliciteren
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Silvester de Klein, Teammanager, bereikbaar op 088 – 6549 693. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur van de gemeente Voorschoten. De vacature blijft tijdens de sollicitatiegesprekken open staan voor reacties. Wanneer de procedure in de afrondende fase is beland, wordt de vacature gesloten voor reacties.