Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling
Vacature
Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling
Uren per week
24
Salaris (max.)
5169
Opleidingsniveau
WO
Omschrijving

Werkorganisatie Duivenvoorde zoekt voor de gemeente Voorschoten.

Wat ga je doen
In de functie Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken van de gemeente. Daarnaast adviseer je onze bestuurders over de strategische vraagstukken op het gebied van het sociale domein. Je zorgt daarbij voor een goed samenspel tussen bestuurders en ambtelijke professionals. Je bekijkt de maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met de ambities van de gemeente en verliest daarbij de effecten voor de lange termijn niet uit het oog. 

De raad van Voorschoten wil meer focus aanbrengen op samenwerking in de Leidse regio voor het sociaal domein. Het college wil een verkenning uitvoeren naar de samenwerking tussen de gemeente Leiden en de gemeente Voorschoten voor de uitvoering van de taken op het gebied van werk en inkomen en gezien het voornemen tot gezamenlijke inkoop en afstemming van beleid jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering en Wmo met de Leidse regio. Aan

Als beleidsmedewerker ga je aan de slag met de uitvoering van de verkenning en de voorbereiding van de implementatie samen met de trekker van deze opgave, met je collega’s en met de inwoners van de gemeente.

Functie eisen


Taken en verantwoordelijkheden
In deze functie ga jij je bezighouden met een breed scala aan werkzaamheden. Je gaat beleidsmatig en uitvoerend invulling geven aan de hand van een plan van aanpak voor de verkenning. Je bereidt de implementatie voor op het gebied van Participatie, jeugd en Wmo. Je lijnt processen uit en je adviseert het college en de raad ook over beleidsinhoudelijke vragen.

Je zorgt voor integraal afgestemd beleid en zet de lijnen uit voor een effectieve uitvoering ervan. Je bent de schakel tussen de gemeente en de vele samenwerkingspartners. Je bevordert en regisseert daarbij het samenwerken tussen gemeente externe partners. Je behartigt de belangen en positie van de gemeente in overleg. 

Wat neem je mee
Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren:

 • Heb je een studie op WO-niveau afgerond.
 • Heb je minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Heb je bij voorkeur ervaring met het werken bij een gemeente.
 • Heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent politiek en omgeving sensitief.
 • Heb je analytisch inzicht en kennis van visie op de Participatiewet, de Jeugdwet en de Wmo.
 • Ben je in staat om integraal, vanuit een helicopterview naar uitvoeringsvraagstukken te kijken en die om te zetten naar beleid.
 • Ben je ervaren in het uitwerken van strategische vraagstukken in programma’s, processen en beleid.
 • Leg je makkelijk contact, betrekt mensen en weet draagvlak te creëren met mensen binnen en buiten de organisatie en wordt je gewaardeerd als gesprekspartner.
 • Volg je nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied, sociaal domein breed en in de samenleving en weet deze waar nodig vorm te geven in beleid.
 • Heb je een positieve en creatieve houding en bent iemand die zijn weg vindt in tegenstrijdige belangen. 
 • Ben je taakvolwassen en kun je zelfstandig werken.
 • Ben je energiek en beschik je over de humor en het relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om de hectiek van het moment een plek te geven. 

Ons aanbod
Je krijgt van ons een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar met een proeftijd van een maand. Na een jaar wordt bekeken of er een verlenging tot eind december 2023 mogelijk is. Het salaris is maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur per week, met daar bovenop een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% waarmee je bijvoorbeeld extra vrije dagen kunt kopen, een studie kunt betalen, of je kunt dit bedrag laten uitbetalen. Je IKB bestaat onder andere uit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. 

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. 

Verder kan je denken aan:

 • Een sportbijdrage van € 300,- bruto per jaar, ongeacht of je parttime- of fulltime werkt.
 • Een reiskostenvergoeding als je enkele reisafstand 10 kilometer of meer is. De maximum vergoeding bedraagt een enkele reisafstand van 50 kilometer.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Een tegemoetkoming in de zorgkosten van minimaal € 168,- bruto per jaar.
 • Flexibele werktijden.
 • Thuis werken.
 • Hybride laptop plus smartphone.
 • Prima opleidingsfaciliteiten en mogelijkheden om je binnen onze organisatie te ontwikkelen. 

Het gemeentehuis ligt in het centrum van het dorp. Deze kun je bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de auto naar ons kantoor komt, dan kun je op het parkeerterrein van de gemeente of in de nabije omgeving gratis parkeren. 

Jouw werkplek
De organisatie is onderverdeeld in vier domeinen: Mens en Samenleving, Fysieke Leefomgeving, Organisatie en Publiek en Bestuur. Je komt te werken bij het domein Mens en Maatschappij in het team Meedoen beleid. Het domein Mens en Maatschappij is in een gastheerschapsconstructie ondergebracht bij de gemeente Voorschoten. Middels een dienstverleningsovereenkomst (DvO) neemt de gemeente Wassenaar ook diensten af op het gebied van het sociaal domein. Je standplaats is in Voorschoten.

Mens en Maatschappij houdt zich bezig met alles rondom het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsvraagstukken op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling. Denk hierbij aan jeugdzorg, Wmo, onderwijs, cultuur en sport.

Samen met ongeveer vijftig collega’s in de teams Meedoen beleid en Meedoen uitvoering zorg je ervoor dat deze zaken optimaal ingezet worden voor de inwoners van beide gemeenten. 

Over onze gemeente
De gemeente Voorschoten heeft ruim 25.000 inwoners en behoort tot de top 10 van beste woongemeenten. We stellen alles in het werk om goede voorzieningen te bieden aan álle inwoners van Voorschoten. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je krijgt daarom bij ons als medewerker de kans om je talenten veelvuldig  in te zetten. Er is een prettige, informele werksfeer en we bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Na een periode van samenwerking met de gemeente Wassenaar gaan we per 1 september als zelfstandige gemeente verder. We werken vanuit onze drie kernwaarden: vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud. Dit betekent onder andere dat we goede dienstverlening leveren, afspraken nakomen, efficiënt werken en zaken niet onnodig ingewikkeld maken. We werken op onderdelen opgavengericht en in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere samenwerkingspartners. 

Wil je meer weten of solliciteren
Voor meer informatie over onze organisatie, het team of de functie kun je bellen naar Suzanne Smeets, domeinhoofd Mens en Samenleving bereikbaar op 088 – 6549 264, uitsluitend voor informatie ssmeets@wodv.nl, of Silvester de Kleijn, teammanager Meedoen beleid, bereikbaar op 088 – 6549 693. Je kunt je gemotiveerde reactie met CV uploaden in het sollicitatieformulier onder vermelding van het vacaturenummer V21-012. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.