Risk Advisor

Risk Advisor
Omschrijving

Het BDO-netwerk werd in 1963 opgericht door drie Europese kantoren: Binder (UK), Dijker (NL), Otte (D) (die de initialen vormen van het BDO-logo), een Amerikaans bedrijf en een Canadees bedrijf. BDO is een van 's werelds grootste bedrijfsadviesorganisaties, met juridische, audit-, boekhoudkundige en adviserende diensten. Samengesteld uit een federatie van onafhankelijke bureaus.

Heb je al enige ervaring in (externe) audit, risicobeheer of cyber adviesverlening, bezit je een sterk analytisch vermogen en hou je van een gevarieerd takenpakket? Kom je talenten dan verder ontplooien als Junior of Senior Risk Advisor in ons dynamische team te Zaventem of Antwerpen. 

Hoe zal jouw dag eruit zien?

Je takenpakket als Risk Advisor ziet er erg gevarieerd uit. Samen met je meer ervaren collega’s werk je op verschillende risico-gerelateerde projecten zoals Risico Beheer, Interne Audits, Cybersecurity en Data Privacy’.

In de praktijk houdt dit in dat je onder andere:

 • Inzicht verkrijgt in het huidige risico-landschap van een klant en hierbij de volwassenheid van hun capaciteiten beoordeelt en aanbevelingen maakt.
 • Kwetsbaarheden identificeert in de controle omgeving of processen van klanten en beoordeelt door middel van interviews en inspectie van systemen en documenten.
 • Uitvoeren van een attestatie traject bij de klant, waarbij onder andere de bedrijfsprocessen als IT processen (beveiliging, continuiteit en veranderingsbeheer) onder de loep genomen worden.
 • Ethische social engineering aanvallen uitvoert bij klanten in het kader van cyber opdrachten.

Je gaat daarvoor regelmatig al mee naar de klant, maar spendeert hiervoor ook een groot deel op kantoor, waar je je voornamelijk bezig houdt met documentatie en teamoverleg. Je wordt als het ware van A tot Z betrokken bij de dossiers waar je je tanden inzet, terwijl je kan rekenen op de nodige steun en feedback van je collega’s. Je rapporteert bovendien op een transparante manier, aangezien je vaak op verschillende projecten tegelijkertijd zal werken. Een dag waarop je aan 4 dossiers werkt, is geen uitzondering. Gelukkig kan jij goed met deadlines en druk om en kan je ook wat uitrusten in kalmere periodes.

Je profiel

Ben jij de persoon die we zoeken?

 • Als je jezelf zou moeten omschrijven, is een van de eerste woorden die in je hoofd opkomen ‘flexibiliteit’. Jongleren met verschillende deadlines of op 1 dag meerdere dossiers behandelen? Een koud kunstje voor jou.
 • Je durft initiatief nemen en nieuwe ideeën aanbrengen, maar staat ook open voor het standpunt van jouw collega’s. Je koppelt ook vlot terug over de voortgang van je projecten; teamspirit is voor jou een logisch gegeven.
 • Je gaat analytisch en nauwkeurig te werk. Je kan op een objectieve en kritische manier naar je werk en dat van anderen kijken.
 • Stress? Wat is dat? Je kan goed prioriteiten stellen en kan vlot met deadlines omgaan. Een taak op tijd afkrijgen kost jou geen moeite.
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels, Frans is een groot pluspunt.
 • Je bent in het bezit van een master handelsingenieur, toegepaste economiche wetenschappen, handelswetenschappen, risk management, toegepaste informatica, computerwetenschappen of gelijkaardige of 1 à 5 jaar ervaring.
 • Je beschikt over de volgende certificaten : CIA, CISA, CISSP, CFE, Certified DPO of je bent bereid om ze te behallen.
Ons aanbod

Je maakt deel uit van een groep met een uitstekende reputatie, die kan terugvallen op een sterke internationale organisatie.
BDO biedt je de mogelijkheid jouw capaciteiten optimaal te ontwikkelen binnen een dynamische, boeiende en open bedrijfscultuur, met ruimte voor autonomie en groei.

Wat zit er voor jou in?

 • Een professionele organisatie waarbij een pragmatische en persoonlijke aanpak centraal staat.
 • De vrijheid om je carrière te ontwikkelen op basis van je eigen passies en interesses.
 • De mogelijkheid om van thuis of vanuit het dichtstbijzijnde BDO-kantoor in je regio te werken. Om de balans tussen werk en privé zo gelijk mogelijk te houden, kan je je werkschema flexibel indelen.
 • Onze ‘flexpool’ die je de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan projecten van andere business practices.
 • Onze BDO Academy om zowel je persoonlijke als professionele talenten en vaardigheden optimaal te ontwikkelen.
 • Een competitief beloningspakket aangevuld met een aantal extralegale voordelen (alsook een bedrijfswagen).